ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:13 Ευρωβουλευτές της Αριστεράς και των Πρασίνων δηλώνουν τη στήριξή τους στη συνέχιση του έργου της Επιτροπής

4-3-2016
-Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους επιστρέφει στην Ελλάδα μέσω Ευρώπης

-Γίνεται Σωματείο και συνεχίζει το έργο της

-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η Επιτροπή Αλήθειας θα συνεχίσει το έργο της, είτε αρέσει στην Ευρ. Επιτροπή, την ΕΚΤ και την Κυβέρνηση είτε όχι».

-Μεγάλος ενθουσιασμός σε Βρυξέλλες και Λιέγη

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις και εργασίες στο Βέλγιο με επίκεντρο την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, όπου συμμετείχε η τ. Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας στις Βρυξέλλες

Το βράδυ της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρευρέθηκε, προσκεκλημένη του Γερμανού Ευρωβουλευτή της Die Linke Fabio di Masi, σε εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Ελλάδα, που απαρτίζεται από μέλη της Ελληνικής Κοινότητας του Βελγίου. Κεντρικοί ομιλητές ήταν τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους Λεωνίδας Βατικιώτης, Άρης Χατζηστεφάνου, Σπύρος Μαρκέτος, η Ανούκ Ρενώ από την CADTM και ο Fabio di Masi. Το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα ήταν ζωηρό, ζητήθηκε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να συμμετάσχει στο πάνελ των ομιλητών και η εκδήλωση σηματοδοτήθηκε από τη ζωηρή συμμετοχή των Ελλήνων και Βέλγων.

Εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο

Το πρωί της Τρίτης 1 Μαρτίου 2015, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Ευρωκοινοβούλιο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα Χρέος και Δημοκρατία, υπό την Αιγίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς, μετά από Πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών Νίκου Χουντή, Σοφίας Σακοράφα και Jean Luc Melenchon. Κεντρικοί ομιλητές, στον πρώτο κύκλο ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Επιστημονικός Συντονιστής της Επιτροπής Αλήθειας Εric Toussaint, ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Αλήθειας Γιώργος Κασσιμάτης, και ο κοινωνιολόγος Benjamin Lemoine. Στη δεύτερη ενότητα τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Cephas Lumina, Maria Lucia Fatorelli και Diego Borja. Τη συζήτηση συντόνισαν οι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής και Σοφία Σακοράφα, ενώ παρέστησαν πολλοί ευρωβουλευτές της Αριστεράς και των πρασίνων.

Στήριξη Ευρωβουλευτών της Αριστεράς και των Πρασίνων στη συνέχιση του έρχου της Επιτροπής
Κείμενο στήριξης της συνέχισης του Έργου της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, «αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή της και επιβεβαιώνοντας ότι ο λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους υπηρετεί ένα θεμελιώδες κυριαρχικό δικαίωμα των λαών, που θα έπρεπε να τηρείται και να γίνεται σεβαστό από όλες τις Κυβερνήσεις και Αρχές-Θεσμούς», υπογράφουν 13 Ευρωβουλευτές της Αριστεράς και των Πρασίνων. Είναι οι: Σοφία Σακοράφα (Ελλάδα), Νίκος Χουντής (Ελλάδα), Κωνσταντίνα Κούνεβα (Ελλάδα), Jean Luc Melenchon (Γαλλία), Eva Joly (Γαλλία), Barbara Spinelli (Ιταλία), Eleonora Forenza (Ιταλία), Fabio De Masi (Γερμανία), Marina Albiol (Ισπανία), Miguel Urban (Ισπανία), Lola Sanchez (Ισπανία), Malin Bjork (Σουηδία), Marie Christine Vergiat (Γαλλία),

Επίσημη Συνεδρίαση της Επιτροπής -Μετατροπή της Επιτροπής σε Σωματείο- Ανάδειξη Δ.Σ., χάραξη επόμενων βημάτων

Την Τρίτη 1 Μαρτίου το μεσημέρι, αμέσως μετά την εκδήλωση για την Επιτροπή Αλήθειας και τα θέματα Χρέους και Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους μετά τον Σεπτέμβριο, με συμμετοχή του Ελληνικού και Διεθνούς δυναμικού της, εντός του Ευρωκοινοβουλίου και με την φιλοξενία της Ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα.

Τα μέλη της Επιτροπής, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το καθεστώς δίωξης και υπονόμευσης-εξαφάνισης του έργου της από το σημερινό Πρόεδρο της Βουλής και τις σημερινές κυβερνητικές αρχές, αποφάσισαν να παραμείνουν πιστά προς το καθήκον τους έναντι του Ελληνικού λαού, να μην υποκύψουν στον βίαιο τερματισμό των εργασιών της Επιτροπής, και να συνεχίσουν με όποια μέσα μπορούν το έργο της Επιτροπής. Έτσι, ελήφθη η απόφαση η Επιτροπή να μετατραπεί σε Σωματείο και στην πανηγυρική αυτή συνεδρίαση υπογράφηκε το Καταστατικό του Σωματείου και εξελέγη ομόφωνα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από τους: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ερίκ Τουσέν, Γιώργο Κασσιμάτη, Λεωνίδα Βατικιώτη, Χριστίνα Λασκαρίδη, Σταύρο Τομπάζο, Δέσποινα Σπανού, Θάνο Κονταργύρη, Ηλία Μπαντέκα.

Η Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα αναλαμβάνει, όπως και στην προηγούμενη περίοδο, τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια των λοιπών Ευρωπαϊκών Χωρών. Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής αναλαμβάνει την επικοινωνία της Επιτροπής με τους Ευρωπαϊκή Επιτροπή και λοιπούς Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:zoikonstantopoulou.gr/interviews/press-releases/item/13-evrwvouleftes-ths-aristeras-kai-twn-prasinwn-dhlwnoun-th-sthriksh-tous-sth-synexish-tou-ergou-ths-epitrophs

 Πηγή:zoikonstantopoulou.gr
0