Ψηφιακή υπογραφή από το Επιμελητηριο Βοιωτίας

2-6-2016
 «Ένα νέο σύμμαχο στην καθημερινότητά τους έχουν πλέον οι επιχειρήσεις-μέλη των επιμελητηρίων όλης της χώρας, κάνοντας χρήση της δυνατότητας να αποκτήσουν απομακρυσμένη ψηφιακή υπογραφή, ένα «εργαλείο» που μειώνει στο ελάχιστο τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και προσφέρει έναν εύχρηστο, γρήγορο και απόλυτα ασφαλές τρόπο διαχείρισης των συναλλαγών τους».

Σε συνεργασία με την Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου εκδίδονται τα ψηφιακά πιστοποιητικά από την πλατφόρμα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που δίνουν στα μέλη των Επιμελητηρίων τη δυνατότητα χρήσης ψηφιακής υπογραφής.
Τα βασικά οφέλη από τη χρήση της Απομακρυσμένης Ψηφιακής Υπογραφής είναι τα εξής:
Η ψηφιακή υπογραφή έχει νομική ισχύ ισοδύναμη με την ιδιόχειρη υπογραφή
Μείωση κόστους και εξοικονόμηση χρόνου

Ευκολία χρήσης
Δυνατότητα χρήσης από οποιαδήποτε συσκευή (προσωπικό υπολογιστή, smartphone, tablet)
Η έκδοση της ψηφιακής υπογραφής γίνεται με απλά βήματα:
Υποβολή αίτησης ηλεκτρονικά στο τοπικό Επιμελητήριο

Δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στην Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ΕΡΜΗΣ
Έλεγχος της εταιρείας/αίτησης που εκπροσωπεί ο αιτών από το τοπικό Επιμελητήριο
Πληρωμή του κόστος απόκτησης της υπηρεσίας Ψηφιακής Υπογραφής

Προσέλευση στο Επιμελητήριο για την φυσική ταυτοποίηση και την έγκριση της αίτησης
Έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού από τον υπολογιστή της Ψηφιακής Γωνιάς του Επιμελητηρίου
Η αξιοποίηση των Απομακρυσμένων Ψηφιακών Υπογραφών θα επιτρέψει στα Επιμελητήρια να ανταποκριθούν στην ανάγκη για αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση της καθημερινής συναλλαγής και επικοινωνίας μεταξύ των Επιμελητηρίων και των επιχειρήσεων, αποφέροντας σημαντική μείωση του απαιτούμενου χρόνου συναλλαγών, εξοικονόμηση κόστους, καθώς και πάταξη της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί καθημερινά τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η ψηφιακή υπογραφή αντικαθιστά την ιδιόχειρη υπογραφή και σφραγίδα, επιτρέποντας την αποκλειστική διακίνηση των εγγράφων σε ηλεκτρονική μορφή, δίνοντας στο φορέα τη δυνατότητα να λειτουργήσει ψηφιακά χωρίς τη χρήση έντυπων μέσων (paperless), ενισχύοντας μάλιστα και την οικολογική εικόνα του οργανισμού προς την κοινωνία

Φυσικά, το Επιμελητηριο Βοιωτίας συμμετέχει ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια και καλεί τα μέλη του να υιοθετήσουν την ψηφιακή υπογραφή στις καθημερινές τους συναλλαγές και να επωφεληθούν της υπηρεσίας, που προσφέρει ο φορέας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Σωτηρία Μητρατζούλη & κα Παναγούλα Καλλιαντάση, τηλ. 2261028281, email: epimviot@otenet.gr, δ/νση: Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά.

Πηγή: viotianews.gr/news.aspx?nid=12347#ixzz4AQmqwDeD
0