Περιποιηθείτε το δέρμα σας ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχετε


13-3-2017























της Θάλειας Γούτου, κοσμητολόγος, αισθητικός, medlabnews.gr

Για να περιποιηθείτε σωστά το πρόσωπό σας, θα πρέπει να γνωρίζετε τι είδους δέρμα έχετε. Αν αυτό δεν είναι γνωστό, διαβάστε πώς μπορείτε να το αναγνωρίσετε.

Ο τύπος δέρματος καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, που συμπεριλαμβάνουν: την κληρονομικότητα, τον τρόπο διατροφής, την χρήση καλλυντικών προϊόντων, τις ορμονικές διαταραχές, την αλλαγή του κλίματος, την γεωγραφική περιοχή, το άγχος και την ηλικία.
Ο τύπος του δέρματος εξαρτάται από την εκκριτική λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων στο σώμα μας και την ικανότητα συγκράτησης του νερού από τα κύτταρα. Υπάρχουν 4 βασικοί τύποι δέρματος και 2 συμπληρωματικοί, οι οποίοι συνήθως συνυπάρχουν με τους βασικούς τύπους δέρματος.

ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ:

• ΚΑΝΟΝΙΚΟ
• 
ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ

• ΛΙΠΑΡΟ
• 
ΜΙΚΤΟ
• 
ΞΗΡΟ

• ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

1. Δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, τα πάντα πάνω του είναι με μέτρο.
2. Το ΡΗ του κυμαίνεται γύρω στο 7.
3. Η επιφάνεια του είναι λεία.
4. Το χρώμα του παίρνει όλες τις αποχρώσεις του καστανού, από το πιο βαθύ καστανό έως το καστανόξανθο.
5. Το πάχος του είναι μέτριο.
6. Η ελαστικότητα του είναι πολύ καλή.
7. Οι πόροι του είναι μέτριοι, τόσο στο μέγεθος όσο και στην πυκνότητα.
Το κανονικό δέρμα αντιμετωπίζει προβλήματα που προέρχονται από έλλειψη φροντίδας, όπως η αφυδάτωση ή το πέρασμα του χρόνου, όπως οι ρυτίδες. Με την σωστή όμως περιποίηση τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονται.

Τρόποι περιποίησης : Δεν απαιτεί επισταμένη περιποίηση αρκεί να το καθαρίζεις κάθε βράδυ με ένα γαλάκτωμα καθαρισμού και μια λοσιόν και να βάζεις μια απαλή ενυδατική κρέμα βράδυ πρωί. Μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε ένα scrub και μάσκα καθαρισμού με θρεπτικά συστατικά.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ

Το ευαίσθητο δέρμα αντιδρά εύκολα σε εξωτερικές και εσωτερικές αλλαγές, επίσης μπορεί να αντιδράσει ακόμα και κατά την χρήση των ακατάλληλων και υπερβολικών καλλυντικών προϊόντων. Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να είναι λιπαρό ή ξηρό. Εύκολα κοκκινίζει και έχει ορατά τριχοειδή αγγεία. Τείνει να είναι λεπτό με μικρούς πόρους, ερεθίζεται εύκολα και χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα και εξανθήματα. Αυτός ο τύπος έχει τις περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις σε καλλυντικά σκευάσματα και όχι μόνο. 
Επίσης, είναι πολύ επιρρεπές στο κρύο, τον ήλιο, τον αέρα και τις ευρυαγγείες.

Τρόποι περιποίησης : Το περιποιούμαστε όπως και το ξηρό αλλά με ειδικά υποαλλεργικά καλλυντικά. Απαιτείται καθημερινός καθαρισμός με ειδικό γαλάκτωμα για ευαίσθητες επιδερμίδες και τονωτική λοσιόν με ενυδατικά συστατικά. Το ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται μια φορά την εβδομάδα peeling για το βαθύ καθαρισμό του και ενυδατική μάσκα καθαρισμού, πλούσια σε βιταμίνες.


Διαβάστε περισσότερα εδώ: medlabgr.blogspot.com/2014/03/blog-post_5.html#ixzz4bDaY03Dv

Σχόλια