Ισχυρότατη έκρηξη σε σταθμό του μετρό στο Μανχάταν!


11-12-2017








Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνά την έκρηξη κοντά σε τερματικό σταθμό λεωφορείων και σταθμό του μετρό στη Νέα Υόρκη, στη 42η οδό και την 8η λεωφόρο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, έχει συλληφθεί ένας δράστης που φορούσε ένα γιλέκο με εκρηκτικά. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, o συλληφθείς είναι τραυματίας, ενώ δεν αναφέρονται άλλοι τραυματίες.

Σύμφωνα με πηγές του NBC, από την αστυνομία, πιστεύεται ότι η έκρηξη ήταν «σκόπιμη πράξη». Ο άνδρας φορούσε κάποια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή, που είτε πυροδοτήθηκε πρόωρα ή μόνο μερικώς, ενώ το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης και το FBI ερευνούν αν έδρασε μόνος του ή ήταν μέρος ευρύτερου σχεδίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο τερματικός σταθμός λεωφορείων, εξυπηρετεί καθημερινά κατά μέσο όρο 250.000 επιβάτες. Οι γραμμές του μετρό A,C,E έχουν εκκενωθεί, καθώς επίσης έχουν κλείσει αρκετά οικοδομικά τετράγωνα στην 8η λεωφόρο.

Αυτόπτες μάρτυρες , σύμφωνα με το CNN, είπαν ότι τους φάνηκε «σαν να ήταν δύο ξεχωριστές εκρήξεις, δευτερόλεπτα η μία από την άλλη»


Πηγή:fimotro.gr

Σχόλια