Πάγκαλος: Τιμή για την Ελλάδα να είναι ήρωας των Σκοπιανών ο Μέγας Αλέξανδρος


16-1-2018










Για το Σκοπιανό ζήτημα αναφέρθηκε με τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος τόνισε πως την περίοδο που ο Αντώνης Σαμαράς τον ρώτησε για το θέμα της ονομασίας, το 1992, όταν ήταν αρμόδιος τομεάρχης στο ΠΑΣΟΚ, του είχε απαντήσει ότι «ας ονομαστούν όπως θέλουν. Αθήνα, Σπάρτη…».

Επίσης, ο πρώην Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε ότι το γεγονός ότι ο ήρωας των Σκοπιανών είναι ο Μέγας Αλέξανδρος «είναι τιμή για την Ελλάδα». Επίσης, όσον αφορά το ζήτημα του δημοψηφίσματος, επισήμανε ότι «ένας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψηφίσματα». Ενώ συμπλήρωσε πως οι αντιδράσεις προέρχοντανται από κάποιους που «έχουν κόμπλεξ».

Αρχικά, μέσω του ΣΚΑΪ ο κ. Πάγκαλος ανέφερε: «Έχει το δικαίωμα ένας λαός να αναφέρει όπως θέλει έναν άλλο λαό. Στην Αφρική υπήρχε πάνω από την Ακτή Ελεφαντοστού, ένα κομμάτι της αποικίας, το οποίο οι Γάλλοι ονόμασαν "Ωτ Βολτά" και επί δεκαετίας λεγόταν έτσι. Ξαφνικά, έγινε μια επανάσταση και την ονόμασαν Μπουρκίνα Φάσο "Χώρα των Ανθρώπων". Δεν τους είπε κανείς ότι δεν μπορείτε να ονομάζεστε "Χώρα των Ανθρώπων", επειδή εμείς δεν είμαστε "Χώρα των Πιθήκων", ας πούμε…».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έκανε και μια ιστορική αναδρομή στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων, λέγοντας ότι «η Γιουγκοσλαβία του Τίτο που εφηύρε τον όρο "Μακεδονία" και ίδρυσε τη Μακεδονία των Σκοπίων με πρωτεύουσα τα Σκόπια. Είχε δώσει σε αυτήν την ομόσπονδη δημοκρατία το συνοριακό θέμα».

Αναφερόμενος στο εάν είναι σύμφωνος να ονομάζονται τα Σκόπια Μακεδονία, είπε: «Το 1992, όταν με ρώτησε ο κ. Σαμαράς ως υπουργός Εξωτερικών και μου εμφάνισε το θέμα, αρχικά η θέση μου τότε ήταν "να ονομαστούν όπως θέλουν. Αθήνα, Σπάρτη ξέρω εγώ…". Δόξα και τιμή μας να μας αντιγράφουν οι ξένοι. Το γεγονός ότι ο ήρωάς τους είναι ο Μέγας Αλέξανδρος και τον έχουν στήσει στην κεντρική τους πλατεία, είναι τιμή για την Ελλάδα».

Αναφέροντας στη συνέχεια πως «οι αντιδράσεις προέρχονται από κόμπλεξ που έχουν όλοι οι ύποπτοι κύκλοι. Από κόμπλεξ το κάνουμε. Αυτοί που έκαναν το εμπάργκο, τότε, ήταν εκείνοι που χρηματοδοτούσαν τα συλλαλητήρια και που μόλις έφυγε το εμπάργκο ξεκίνησαν τη μαύρη αγορά με τους Σκοπιανούς».

Επίσης, χαρακτήρισε ευκαιρία αυτήν την περίοδο για τελική λύση, «γιατί ο λαός των Σκοπίων "μαύρισε" τον Γκρουέφσκι».

Ο πρώην υπουργός καυτηρίασε τις αντιδράσεις και τις φωνές για δημοψήφισμα, λέγοντας ότι «600.000 ψήφισαν τον Σώρρα, μην μου λέτε για λαό. Ο καθένας που λέει μ@@@ιες, λέει "ο λαός". Ένας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψηφίσματα. Έτσι χαρακτηρίζω τον εαυτό μου, γιατί ανήκω σε αυτόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μια δημοσκόπηση αναφέρει ότι το 78% των Ελλήνων δεν ξέρει ποιος είναι πρωθυπουργός».

Επίσης, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «παραμύθι» το αφήγημα της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο, ενώ επέμεινε στη φράση του «όλοι μαζί τα φάγαμε». «Εγώ είμαι προφήτης, λέω πολύ έγκαιρα πράγματα που περνάει ο χρόνος και δικαιώνομαι στην πράξη», κατέληξε ο πρώην υπουργός


Πηγή:www.newsbeast.gr

Σχόλια