ΜΑΤ τραυμάτισαν δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ έξω από συμβολαιογραφείο στο Κολωνάκι


21-3-2018









Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο Κολωνάκι γεγονός που είχε μάλιστα ως συνέπεια να τραυματιστεί και δημοσιογράφος.
Μέλη της Λαϊκής Ενότητας που διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς επιχείρησαν να ανέβουν στο κτίριο και κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίστηκε στο μάτι από ρίψη χημικών ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Δημήτρης Λάππας.

Την ενέργεια της αστυνομίας καταδίκασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας αμέριστη συμπαράσταση στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ.

«Oι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει» επισημαίνει η Ένωση Συντακτών.

«Ήμασταν με τον καμεραμάν (του ΣΚΑΪ), τον Νίκο Μπασίσογλου, ο οποίος δέχθηκε χημικά στα χέρια, μας ψέκασαν στην ευθεία (…) Προσέγγισα τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων και μού είπε ‘’πήγαινε στη ΓΑΔΑ να κανείς καταγγελία’’. Πρώτα δέχονται χτυπήματα οι δημοσιογράφοι, οι καμεραμάν και οι φωτορεπόρτερ… Είμαστε ο πρώτος και ο εύκολος στόχος» δήλωσε στον ΣΚΑΪ για την περιπέτειά του ο Δημήτρης Λάππας.


Πηγή:fimotro.gr/?p=72737

Σχόλια