Η Δαμασκός καταδικάζει τα σχέδια της Τουρκίας στη Συρία: Απαράδεκτη παραβίαση του διεθνούς δικαίου


9-10-2019












Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας κάνει λόγο για «ανεύθυνες δηλώσεις και επιθετικές προθέσεις» από μέρους της Άγκυρας.
Καταδικάζει η Δαμασκός τα σχέδια της Τουρκίας για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Σύροι μαχητές που συνεργάζονται με τις τουρκικές δυνάμεις στην πόλη Αζάζ της βόρειας Συρίας, στις 28 Ιανουαρίου, 2018

Το Sputnik διαψεύδει το Bloomberg: Δεν ξεκίνησε η τουρκική επιχείρηση στη Συρία
«Η Συρία καταδικάζει σθεναρά τις ανεύθυνες δηλώσεις και τις επιθετικές προθέσεις του τουρκικού καθεστώτος και τη συγκέντρωση στρατού στα συριακά σύνορα, κάτι που συνιστά απαράδεκτη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνώνπου σέβονται την κυριαρχία της Συρίας και την εδαφική ακεραιότητα», σημειώνει συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας σε ανακοίνωσή του. Όπως τονίζει ακόμη, η Άγκυρα επιδεικνύει επεκτατικές διαθέσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με καμία επιχειρηματολογία.
Την ίδια ώρα, σήμερα και καθώς νωρίτερα σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυε ότι η τουρκική επιχείρηση στη Συρία θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Άγκυρα αναμένεται να ενημερώσει όλες τις χώρες που σχετίζονται με τις εξελίξεις, αλλά και τη συριακή κυβέρνηση για την επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.



Πηγη:sputniknews.gr/kosmos/201910094812258-damaskos-katadikazei-sxedia-tourkias-suria/

Σχόλια