Στη φυλακή παραμένει ο Γιάννος Παπαντωνίου - Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης

23-10-2019










Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε το αίτημα του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή για ακόμη έξι μήνες. Προσωρινά κρατούμενος για ακόμη έξι μήνες θα παραμείνει ο Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε το αίτημα του πρώην υπουργού Άμυνας για άμεση αποφυλάκισή του.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι στις 23 Οκτωβρίου του 2018, ως κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Παρότι η κα Κουράκου αφέθηκε ελεύθερη τον περασμένο Νοέμβριο, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ παραμένει στη φυλακή.

Μάλιστα, συμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών σε ισάριθμα αιτήματα του κ. Παπαντωνίου.
Η υπόθεση για την οποία διώκεται το ζεύγος Παπαντωνίου, αφορά τις κατηγορίες περί παθητικής δωροδοκίας για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, το 2003.


Πηγη:sputniknews.gr/ellada/201910234965979-giannos-papantoniou-fulaki-dikastirio/

Σχόλια