ΕΚΛ Θήβας: Δωρεάν μαζικά τεστ και ελέγχους στις βιομηχανίες (video)

26-1-2021










Μαζικά δωρεάν τεστ σε καθημερινή βάση στους χώρους δουλειάς και συνεχείς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας ζήτησε μέσα από την εκπομπή Στέρεα Λόγια και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου της Θήβας.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στη βιομηχανία όπου περιοδικά όπως τόνισε τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και μεγάλες κυρίως εταιρείες πραγματοποιούν γρήγορα ή μοριακά τεστ στους εργαζόμενους είναι ότι το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει αποσαφηνίσει ποιος φορέας έχει την ευθύνη του ελέγχου για την τήρηση των μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας.

Καίριο χτύπημα στους ελέγχους των βιομηχανιών σύμφωνα με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου αποτελεί η αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις δύο υπάλληλοι του γραφείου της Λιβαδειάς ελέγχουν το νομό Φωκίδας και τη Βοιωτία μέχρι τη Θήβα ενώ η βιομηχανική περιοχή του Δήμου Τανάγρας ελέγχεται από το γραφείο της Εύβοιας όπου διαθέτει μόνο ένα αυτοκίνητο.
Προτεραιότητα των εργαζομένων στον εμβολιασμό




Λύση απέναντι στο ενδεχόμενο διασποράς του ιού μέσω των εργαζομένων που είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται κατά δεκάδες χιλιάδες από και προς τη Βοιωτία θα ήταν σύμφωνα με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Θήβα η προτεραιότητά τους στον εμβολιαστικό σχεδιασμό.

Σχόλια