ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΣ - ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΟΣΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ


ΞΥΛΟΦΑΓΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΑΡΑΚΙΑ-ΤΕΡΜΙΤΕΣ

ΣΑΡΑΚΙΑ: Έντομα που τρέφονται από ξύλα σε κατοικημένους χώρους ,πατώματα, κουφώματα, έπιπλα, πάσης φύσεως έργα τέχνης όπως ξυλόγλυπτα τέμπλα ναών, διακοσμητικά αντικείμενα, ξύλινα σκάφη. Χαρακτηριστικά προσβολής : άνοιγμα στοών γεμάτες με πριονίδι σε σχήμα ,κυκλικό ή οβάλ.

Αντιμετώπιση : Υποκαπνισμός με χρήση φωσφίνης. Η ριζικότερη και πιο εγγυημένη αντιμετώπιση του προβλήματος. Εφαρμόζεται από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο( όταν η μέση ατμοσφαιρική θερμοκρασία είναι άνω των 17οC), σε μη κατοικούμενο χώρο επί 7-9ημέρες.

ΤΕΡΜΙΤΕΣ: Είναι έντομα κοινωνικά που τρέφονται με ξύλα και άλλα κυτταρινούχα υλικά. Μία αποικία τερμιτών ζει συνεργατικά με ανάμεικτες ομάδες -κάστες. Βασικές μορφές είναι οι εργάτες, που είναι οι πολυπληθέστεροι και ταΐζουν τις άλλες ομάδες. Οι οπλίτες που προστατεύουν τη φωλιά από τους εχθρούς, τα πτερωτά αναπαραγωγικά άτομα και η Βασίλισσα. Η βασίλισσα τρέφετε από τους εργάτες και ζει 10 με12 χρόνια. Η φωλιά της είναι έξω από το χώρο προσβολής και αυτό διαφοροποιεί τους τερμίτες από τα σαράκια στον τρόπο αντιμετώπισης

Αντιμετώπιση Τερμιτών με την μέθοδο Τροφάλαξης T.T.R. (Trap-Treat-release). Ανταλλάσσουν την τροφή και καθαρίζουν ο ένας τον άλλον με το σάλιο τους για να μην στεγνώσουν, έτσι το μεταδίδουν μέσο του στόματος και του σώματος τους.Η μέθοδος αυτή με το ειδικό χημικό σκεύασμα, δεν έχει απωθητικές ιδιότητες και δεν ανιχνεύεται από τους τερμίτες. Δρα αρκετά αργά στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, έτσι ώστε να το μεταδίδουν ο ένας στον άλλον, κι έχει υπολειμματικότητα 10 χρόνια

Εφαρμογή: Κάνουμε drill (τρύπες) περιμετρικά του ξύλινου πατώματος στο σοβατοπί και στα κάτω σημεία των κασωμάτων Προληπτικά μέτρα αντιμετωπίσεις τερμιτών. Σκάβουμε χαντάκι 20-30 πόντους στον κήπο και εμποτίζουμε ροκανίδι με το ειδικό σκεύασμα που έχει μεγάλη διάρκεια δράσης 10 έτη Έτσι δημιουργείται ζώνη αποτροπής εισβολής για το μέλλον.

ΒΙΟ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΑΛΟΝΙΩΝ Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απορρύπανσης χωρίς την χρήση χημικών.
Η μέθοδος αυτή μας απαλλάσσει από τα ακάρεα της σκόνης (Dust-mites) και τα αλλεργιογόνα περιττώματά τους, τα απολεπίσματα του ανθρώπινου σώματος, τρίχες κατοικίδιων ζώων κ.λ.π.
Όλα τα παραπάνω βρίσκονται στην σκόνη και αποτελούν το βασικό αίτιο αλλεργίας.
Όταν εισπνέονται προκαλούν αλλεργική ρινίτιδα, έντονο κνησμό ή βρογχικό άσθμα και άλλες ενοχλητικές παθήσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
Ελπίζοντας σε μια επωφελή και αμοιβαία συνεργασία και για οποιαδήποτε πληροφορία κρίνετε σκόπιμη είμαστε στην διαθεσή σας.ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΣ - ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΟΣ

Συμβουλευτικές υπηρεσίες Πανελλαδική Υποστήριξη πελατών

Τηλ + Fax: 2109934214 tel 2117152848 mob. 6937625479

e-mail: info@agelikiroussou.gr http://www.ageliki-roussou.gr

        ΦΩΤΟ     Σαράκι σε ξύλινο πάτωμα (φωσφίνη)


      Σαράκι σε έπιπλο

Τερμιτες σε κασωμα

     Κοριος
Σχόλια