Τριπλό ραβασάκι σε 2,3 εκατ. φορολογουμένους

Καθ' οδόν προς 2,3 εκατ. φορολογούμενους βρίσκονται τα εκκαθαριστικά με το τριπλό χαράτσι της έκτακτης εισφοράς εισοδήματος, του τέλους επιτηδεύματος και της έκτακτης εισφοράς αντικειμενικών δαπανών για όσους συντηρούν στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης όπως θεωρούνται τα Ι.Χ. πάνω από 1.929 κυβικά εκατοστά, τα σκάφη αναψυχής, ελικόπτερα και αεροσκάφη και οι πισίνες.
Το συνολικό χαράτσι από τα πρώτα 2,3 εκατ. ραβασάκια φτάνει τα 1,6 δισ. ευρώ, καθώς δεν έχουν εκκαθαριστεί ακόμα περίπου 1,5 εκατ. δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και, επομένως, θα ακολουθήσουν και άλλες παρτίδες πολυεκκαθαριστικών. Οι έκτακτες εισφορές βεβαιώνονται ανεξάρτητα από τυχόν επιστροφές φόρου εισοδήματος που...
  προκύπτουν. Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε γενικό συμψηφισμό και όποιος δικαιούται επιστροφή φόρου, ενώ παράλληλα καλείται να πληρώσει και έκτακτες εισφορές, μπορεί να διαπραγματευτεί τον συμψηφισμό μεμονωμένα στην Εφορία στην οποία υπάγεται.
Τα 2,3 εκατ. ραβασάκια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν φτάσει στους αποδέκτες τους το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ μέσα στην εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα εγκαινιάσει ειδική διαδικτυακή εφαρμογή στην οποία οι φορολογούμενοι - εφόσον δεν έχουν λάβει το ειδοποιητήριο - θα μπορούν πληκτρολογώντας τον Αριθμό Φορολογικού τους Μητρώου να δουν αν προκύπτει εις βάρος τους έκτακτη εισφορά, όπως γίνεται και με τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Σχόλια