Φόβοι για κατάργηση ενός από τα δύο Πρωτοδικεία στη Βοιωτία .

1-12-2023









Οικονομολόγοι της παγκόσμιας Τράπεζας αναλαμβάνουν μέσω πορίσματος που θα προκύψει μετά από σχετική έρευνα, να καθορίσουν το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, στη βάση της οικονομίας κλίμακας που θέτει το αρμόδιο υπουργείο για την λειτουργία της δικαιοσύνης. Διαρροές μέχρι στιγμής μιλούν για καταργήσεις 11 Πρωτοδικείων και 5 Εφετείων ενώ προβλέπεται σύμφωνα με δημοσιεύματα η λειτουργία ενός Πρωτοδικείου ανά νομό..
 
Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για τη Βοιωτία, καθώς μια τέτοια εξέλιξη οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα, ότι το ένα από τα δύο Πρωτοδικεία που λειτουργούν σε Λιβαδειά και Θήβα, θα καταργηθεί. Το δίπολο Θήβας-Λιβαδειάς θα αναβιώσει και όπως και στο παρελθόν ο μεγάλος χαμένος θα είναι οι Βοιωτοί. Ευχή μας, η αυτοσυγκράτηση, οι χαμηλοί τόνοι και όχι η πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος. 

Οι δικηγορικοί σύλλογοι και των δύο πόλεων έχουν ήδη κάνει τις επαφές τους με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να εκθέσουν τις θέσεις τους με στόχο τη διατήρηση λειτουργίας των δικαστηρίων και τα κριτήρια που θα θέσει το πόρισμα της παγκόσμιας Τράπεζας θα καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους. Σύντομα αναμένονται εξελίξεις..

Σχόλια