Με επιτυχία το Σκακιστικό Τουρνού & Μπλίτς στην Θήβα

16-09-11















Γ. Συκαράς: «Με προσπάθειες έφτασαν στα έπαθλα οι μαθητές και οι μαθήτριες, όμως δυνατά έπαθλα υπάρχουν και στην εκπαίδευση...»


Με επιτυχία στέφθηκε το Σκακιστικό Τουρνουά για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και Φοιτητών Ανατολικής Στερεάς & Ευβοίας και το Μπλίτς που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Θήβας και ο Δημοτικός Οργανισμός στην κεντρική πλατεία της πόλης στα πλαίσια των ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ 2011.
Στο αγωνιστικό μέρος στις φοιτήτριες 1η κατετάγη η Χριστοφή Ελίκη και στους φοιτητές 1ος κατετάγη ο Μπαρμπούνης Χαράλαμπος.


Στα Λύκεια 1η κατετάγη η Χριστοφή Αναστασία, στα γυμνάσια 1η μαθήτρια κατετάγη η Παπαναστασίου Χάρις, 1ος μαθητής κατετάγη ο Νικολάου Σπυρίδων 2ος ο Λιάκος Ηλίας και 3ος ο Κυρήκος Γεώργιος.

Στα δημοτικά, 1η μαθήτρια κατετάγη η Αντωνίου Αφροδίτη, 2η η Αντωνίου Φωτεινή και 3η η Μπουγιούρη Θεοδώρα, 1ος μαθητής κατετάγη ο Παπαγεωργίου Λουκάς, 2ος ο Μπουγιούρης Μήνας, 3ος ο Παπαγεωργίου Βαγγέλης.

Στην κατηγορία αρχαρίων στα δημοτικά την 1η θέση κατέλαβε ο Μπάκας Νικηφόρος, την 2η ο Κυριάκου Χρήστος και την 3η η Κεραμιδά Χρύσα.

Στο Μπλίτς 1η κατετάγη η Τσίμινα Αντρα 2ος ο Νικολάου Σπυρίδων και 3ος ο Δημόπουλος Νικόλαος.

«Οι σημερινοί Σκακιστικοί Αγώνες αποτελούν ένα κομμάτι προόδου για τις μαθήτριες και τους μαθητές, γιατί με σημαντικές προσπάθειες κατάφεραν να φτάσουν στα έπαθλα.

Γιατί η προσπάθεια κυριαρχεί στην ζωή μας και το Σκάκι ως μαθηματικό άθλημα επιδρά ευεργετικά στην σκέψη στον χαρακτήρα και το ήθος του ατόμου με προέκταση στην κοινωνία» τόνισε ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Θήβας Γ. Συκαράς, ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες, συγχαίροντας τους διακριθέντες και υπενθυμίζοντας στους μαθητές και τις μαθήτριες, εν όψει της σχολικής χρονιάς, πως «δυνατά έπαθλα υπάρχουν και στην εκπαίδευση».

Τις απονομές στους νικητές έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας Αθ. Κοκοντίνης, ένθερμος υποστηρικτής του Σκακιού, ο όποιος μάλιστα βραβεύτηκε και με τιμητική πλακέτα τιμής ένεκεν από τον Σκακιστικό Όμιλο Θήβας, ενώ παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δήμου Θήβας Δ. Κουντούπης και ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Η. Τραμπάκουλος.

Διαιτητήτρια των αγώνων ήταν η Άντρα Τσίμινα με βοηθό τον Ν. Δημόπουλο.

Πηγή: orchomenos-press.blogspot.com

Σχόλια