Το παρασκήνιο των φετινών Πινδαρείων

Παραλίγο να τιναχθούν στον αέρα οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις Πινδάρεια, από την εμμονή υπαλλήλου σε πρακτικές του παρελθόντος.
«Δώστε μου 60.000 ευρώ να κάνω εγώ τα Πινδάρεια», απαίτησε μεταξύ άλλων, από τους υπεύθυνους του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, που διοργάνωσαν τα πρώτα Καλλικρατικά Πινδάρεια! Οι φετινές εκδηλώσεις είναι μια από τα ίδια, αλλά υπάρχει και μια δικαιολογία για τη νέα δημοτική αρχή και τον ΔΟΘ. Και αυτή δεν είναι σίγουρα η κακή οικονομική συγκυρία…
Είκοσι και παραπάνω χρόνια τα ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ έχουν υποβαθμιστεί τόσο πολύ από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, που οι αντίστοιχες εκδηλώσεις σε χωριά να φαντάζουν εξωπραγματικές!!!
Τα φετινά Τροφώνια στη Λιβαδειά με λιγότερο προυπολογισμό από τη Θήβα, έχουν ποιοτικές παραστάσεις, συναυλίες κι εκδηλώσεις. Εμείς εδώ περιμένουμε πότε οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα τελειώσουν τις διακοπές τους, για να μάθουμε 2-3 μέρες πριν το παζάρι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο κάθε χρόνο χωρίς εκπλήξεις περιλαμβάνει τα...
χορευτικά των Συλλόγων, μια-δυό ορχήστρες που τις περιφέρουμε δεξιά και αριστερά, καραγκιόζη και εναλλάξ ανά έτος Καρακατσάνη και Φιλιππίδη…Μια-δυό εξαιρέσεις ποιοτικών εκδηλώσεων  μάλλον, ωφείλονται σε τυχαίους παράγοντες.
Οι σοβαροί δήμοι έχουν 6 μήνες πριν κλείσει τις εκδηλώσεις τους και ένα μήνα πριν έχουν ανακοινώσει και το πρόγραμμα. Εκεί μάλιστα να δεχθούμε ότι πληρώνονται οι υπάλληλοι και 40 ώρες τον μήνα για υπερωρίες…Εδώ γιατί τις πληρώνουμε (τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο);
Κάναμε μεγάλο αγώνα για να πείσουμε τη νέα διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού,  αντί τις δωρεάν  προσκλήσεις  να τις εκμεταλεύεται κάθε χρόνο για προσωπικές πολιτικές  σε συγγενείς και φίλους, που ηχούν άσχημα στα αυτιά των συμπολιτών μας, να μοιραστούν κάποιες από αυτές στον κόσμο με κλήρωση  και μέσα από το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα ηλεκτρονικό  μέσο ενημέρωσης, όπως είναι το exeisminima.gr, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια ήταν «κομμένο» από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. (Ζητήσαμε 5 προσκλήσεις σε 3 εκδηλώσεις και μας έδωσαν 3 προσκλήσεις όπως γνωρίζετε. Εστω, έγινε μια αρχή,  αλλά δεν θα σιωπήσουμε επειδή φέτος, πήραμε 3 προσκλήσεις για κλήρωση. Δωρεάν προβολή του Δήμου προσφέρουμε σε όλη την Ελλάδα).
Είναι μια χρυσή ευκαιρία για τη νέα δημοτική αρχή, να συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα,  να απαλλάξει το Πνευματικό Κέντρο από κάθε εμπλοκή του στην διοργάνωση των Πινδαρείων και να ανατεθεί η διοργάνωση τους σε επιτροπή νέων ανθρώπων, με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για προσφορά.
Το Πνευματικό Κέντρο ως διοργανωτής των Πινδαρείων έδωσε εξετάσεις και ΑΠΕΤΥΧΕ! Κάθε χρόνο  διαχειριζόταν ένα  ποσό της τάξης των 300 χιλιάδων ευρώ!!! (συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός του Πνευματικού Κέντρου), με ευθύνη σχεδόν όλων των προηγούμενων δημάρχων με αμφίβολα αποτελέσματα. (Ενα από τα πολλά παραδείγματα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι ότι κάθε χρόνο το ύφασμα-πανί για τις… μπουμπουνιέρες του Βλάχικου Γάμου κόστιζε 5.000 ενώ φέτος μόλις 700 ευρώ!!! και δεν πήραμε λιγότερο ύφασμα!!! ).
Ο πολιτισμός της Θήβας είναι κεφάλαιο ανεκμετάλευτο και σήμερα εν μέσω αυτής της δεινής οικονομικής κρίσης επιβάλλεται να γίνει ευκαιρία.!Αυτό δεν μπορεί να γίνει με πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος και ξερόλες του πολιτισμού! Ούτε με πολιτικές ισορροπιών τρόμου. Χρειάζεται  να συγκρουστούμε!!!
Ξυπνάτε η πόλη βυθίζεται!!!!
"exeisminima"

Σχόλια