Πρωτοβουλία Συγκέντρωσης Σύσπορου Βάμβακος από την ΕΑΣ Λιβαδειάς


05-10-11


 

Γιώργος Ανέστης, Πρόεδρος ΕΑΣ Λιβαδειάς:


«Η διαδικασία συγκέντρωσης σύσπορου βάμβακος αποτελεί ισχυρό όπλο στη μάχη για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος…»
Η ΕΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και ο κλαδικός συνεταιρισμός βάμβακος Λιβαδειάς «Ο ΗΣΙΟΔΟΣ», στοχεύοντας στη διεκπεραίωση των συμφερόντων των βαμβακοπαραγωγών της περιοχής ευθύνης τους, ενημερώνουν τους αγρότες βαμβακοπαραγωγούς, ότι για τη φετινή περίοδο συγκομιδής θα διενεργήσουν συγκέντρωση σύσπορου βάμβακος σε συνεργασία με την εταιρεία «ΒΑΜΒΑΞ» ΑΒΕΕ – Ι. Κομπότης.
Η συγκέντρωση θα διενεργηθεί με τους ακόλουθους όρους και δυνατότητες:
Ο παραγωγός για τις ποσότητες σύσπορου βάμβακος που παραδίδει θα εξοφλείται την επόμενη της παράδοσης. Οι τιμές θα αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω, έως το τέλος της περιόδου συγκομιδής.

Ο παραγωγός θα έχει τη δυνατότητα για τις ποσότητες που παραδίδει αφού το δηλώσει να μην εισπράττει αντίτιμο της αξίας και να κλείνει την τιμή όποτε κρίνει με δική του ευθύνη (και έως το τέλος της εκκοκκιστικής περιόδου), με την – εκείνη τη στιγμή - τρέχουσα τιμή σύσπορου βάμβακος οπότε και θα εξοφλείται. Απαραίτητη προϋπόθεση οι προδιαγραφές του Βάμβακος αυτού να επιτρέπουν αποθήκευση.
Επιπλέον της τιμής σύσπορου Βάμβακος θα καταβάλλεται και ποσό 0,02 Ευρώ/Κιλό ως κόστος μεταφοράς σε όποιον μεταφέρει το σύσπορο βαμβάκι στο χώρο συγκέντρωσης της ΕΑΣ είτε παραγωγός είτε μηχανή συλλογής.
Η συγκέντρωση θα γίνει στις αποθήκες της ΕΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, εκκοκκιστήριο «ΜΑΡΑΘΙΑ» στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιβαδειάς, όπου το Κέντρο Συγκέντρωσης Σύσπορου Βάμβακος θα είναι ανοικτό από 26 Σεπτεμβρίου.«Η διαδικασία συγκέντρωσης σύσπορου βάμβακος αποτελεί ισχυρό όπλο στη μάχη για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, ένα όπλο τόσο ισχυρότερο όσο μεγαλύτερος θα είναι ο όγκος βαμβακιού που θα συγκεντρώσουμε…» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ κ. Γιώργος Ανέστης υπενθυμίζοντας ότι η ΕΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ από χρόνια ξεκίνησε με επιτυχία τη διαδικασία συγκέντρωσης αγροτικών προϊόντων με πρώτα τα σιτηρά, διαδικασία που απέφερε αυξημένα κέρδη για τους παραγωγούς που συμμετείχαν και ζήτησε αυξημένη συμμετοχή των βαμβακοπαραγωγών για το κοινό όφελος.

Πηγή: orchomenos-press.blogspot.com

Σχόλια