Μαραθώνιος επαφών με φόντο τη Σύνοδο

15-10-11















Με μια βαλίτσα στο χέρι ο πρωθυπουργός


Μέσα από ένα μαραθώνιο επαφών και συνομιλιών που συνεχίζονται την προσεχή εβδομάδα, όπου παραμένει ανοιχτή η προοπτική του ταξιδιού στις ΗΠΑ, εντείνει ο Γ. Παπανδρέου τις προσπάθειες και από ελληνικής πλευράς για την εξεύρεση λύσης στη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 23 Οκτώβρη και τη συνάντηση των G20 στις 3 Νοέμβρη.



Οπως είχε γράψει το «Εθνος», το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ την προσεχή εβδομάδα (το οποίο ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως) κρίνεται ως ιδιαίτερης σημασίας, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η ατζέντα περιλαμβάνει δύο σημαντικές συναντήσεις με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.



Επιπλέον, η ελληνική πλευρά περιμένει το «πράσινο» φως και από τον Λευκό Οίκο για πιθανή συνάντηση είτε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζότζεφ Μπάιντεν είτε ακόμη και με τον ίδιο τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Αλλωστε, η ελληνική πλευρά επιζητά μέσα από το ταξίδι αυτό μία νέα ισχυρή στήριξη-παρέμβαση από τις ΗΠΑ για την προώθηση της συζήτησης για τη διαχείριση του χρέους.



Πάντως, η προβληματική που υπάρχει στο Μαξίμου για το ταξίδι αυτό βρίσκεται στην κατάσταση συναγερμού που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή. Οι συνθήκες όμως είναι έκτακτες και στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, καθώς τα περιθώρια για την εξεύρεση λύσης είναι πλέον ασφυκτικά.

Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια