Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Μέρκελ και Σαρκοζί

23-10-11


















Άγνωστο το περιεχόμενο της συνομιλίας τους


Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κι η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, ενόψει των προγραμματισμένων για τις 22.00 ώρα Ελλάδας σήμερα συνομιλιών τους στις Βρυξέλλες.

To περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο ηγέτες δεν έχει γίνει γνωστό.


Παρίσι και Βερολίνο έχουν διιστάμενες απόψεις σχετικά με τις προτάσεις επίλυσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, του κινδύνου μεταδοτικότητάς της, της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων του ΕΤΧΣ (Ευρωπαϊκό Ταμείο χρηματο-πιστωτικής σταθερότητας), αναφέρουν απο τις Βρυξέλλες διπλωματικές πηγές, λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών --αύριο Κυριακή εκεί-- του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, που όμως θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.



Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι, το Παρίσι ευνοεί τη συμμετοχή της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ΕΤΧΣ, την ώρα που το Βερολίνο εμμένει σε πολλά περισσότερα εχέγγυα, όσον αφορά την ομαλή λειτουργία και την αξιοπιστία της ΕΚΤ.



Ωστόσο, όπως δήλωσε νωρίτερα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γιαν κες ντε Γιάγκερ, «η γαλλική πρόταση δεν είναι πια στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης».

Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια