Επί τάπητος οι εκκρεμότητες πριν έρθει η τρόικα


03-01-12
















Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευ. Βενιζέλο


Η πορεία του κυβερνητικού έργου εν όψει της επικείμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.



Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την υπόθεση της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρη και για τον τρόπο αναπλήρωσης των καθηκόντων του.



Ωστόσο, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο πολυνομοσχέδιο - σκούπα που θα περιλαμβάνει τις περισσότερες εκκρεμότητες των υπουργείων ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα κατά τον κρίσιμο έλεγχο στον οποίο θα υποβάλει την ελληνική οικονομία η τρόικα.

Το εν λόγω νομοσχέδιο, με το οποίο θα επιχειρηθεί να κλείσει ό,τι έμεινε ανοιχτό σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών το 2011, θεωρείται προαπαιτούμενο από την τρόικα για να προχωρήσει η κατάρτιση της νέας δανειακής σύμβασης και να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου των 89 δισ. ευρώ.


Πηγή:newsbeast.gr


Σχόλια