Στήριξη των μέτρων που απαιτούν οι δανειστές θα ζητήσει ο Πρωθυπουργός

16-01-12

















Συναντήσεις με Σαμαρά, Παπανδρέου, Καρατζαφέρη - Πιθανόν συμβούλιο πολιτικών αρχηγών


Συγκεκριμένες προτάσεις μέτρων προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές πρέπει να λάβει εντός της εβδομάδος η κυβέρνηση.


Οι προτάσεις αυτές έχουν τεθεί ως όρος και από την ΕΕ και από το ΔΝΤ. Υπό αυτές τις συνθήκες ο πρωθυπουργός μέσα στην εβδομάδα θα ζητήσει και πάλι κατ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και δεν αποκλείεται να συγκαλέσει συμβούλιο αν στις κατ ιδίαν συναντήσεις δεν βρεθεί κοινός τόπος.



Όλες οι πληροφορίες βεβαιώνουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα ζητήσει στήριξη συγκεκριμένων μέτρων εισπρακτικού και διαρθρωτικού χαρακτήρα τονίζοντας ότι αν αυτά δεν «περάσουν» τίθεται υπό αίρεση και η έλευση της τρόικα κι όχι μόνο.



Ας σημειωθεί ότι σήμερα αργά το βράδυ και αύριο φτάνουν στην Αθήνα τα μέλη του πολυπληθούς τεχνικού επιτελείου της τρόικα αλλά όχι και οι «επιτηρητές» οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα -εκτός άλλου απροόπτου - στις αρχές της άλλης εβδομάδας αφού έχει ξεκαθαριστεί η πορεία του PSI και έχει -όπως έχουν ζητήσει οριστικοποιηθεί το πακέτο των νέων μέτρων.



Ας σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός στα πλαίσια αυτά έχει προγραμματίσει συνεχείς επαφές με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη.



Σήμερα Δευτέρα θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κβέρνησης Ε. Βενιζέλο, καθώς και με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, συναντήσεις που δείχνουν και την κατεύθυνση του πακέτου των μέτρων που προετοιμάζονται.



Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια