Η κυβέρνηση μας κατέρρευσε υπό το βάρος της αποτυχίας

12-01-12


















Χρυσοχοΐδης: Οι αποφάσεις για την Ελλάδα λαμβάνονται εκτός Ελλάδας


«Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε τα πράγματα εμείς οι πολιτικοί, οι αποφάσεις λαμβάνονται έξω από την Ελλάδα».


Για μια ακόμα φορά ο υπουργός ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης προχώρησε σε δηλώσεις σε τόνους και περιεχόμενο που αποφεύγουν οι περισσότεροι πολιτικοί.


«Η κυβέρνηση μας κατέρρευσε υπό το βάρος της αποτυχίας» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον real fm τονίζοντας μάλιστα ότι στη γειτονική Ιταλία ο Μ. Μόντι πήρε λίγα και προσεκτικά μέτρα και δεν επικράτησαν λογικές οριζόντιων περικοπών όπως εδώ.


Στην επισήμανση ότι εμφανίζεται ως «μετά Χριστόν Προφήτης», ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι όλες οι απόψεις του έχουν καταγραφεί θεσμικά και γραπτώς και έστειλε μήνυμα στους συνυποψηφίους του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: «Εγώ προκαλώ οποιονδήποτε: Αν είμαι ανεπαρκής ή ακατάλληλος σε ό,τι έχω αναλάβει μέχρι τώρα, θα σηκωθώ να φύγω από την πολιτική. Στην πολιτική υπάρχουν οι προσωπικές ευθύνες του καθενός μας».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι ορθώς ακούγονται πλέον φωνές για μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους το οποίο πρέπει, όπως είπε, να γίνει βιώσιμο.
«Καταστρεφόμαστε κάθε μέρα που περνάει, υγιείς και ανθεκτικές επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν αυτή την αιμορραγία των καταθέσεων και το πρόβλημα ρευστότητας. Υπάρχουν αντιτιθέμενα συμφέροντα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και σκληρή διαπραγμάτευση», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό θέμα» την υπαγωγή της νέας δανειακής σύμβασης στο αγγλικό δίκαιο, γιατί όπως εκτίμησε «σε ένα μελλοντικό ενδεχομένως κούρεμα μπορεί να ξεσηκωθούν αγωγές εναντίον μας και δεν είναι βέβαιο τι θα ζητούν όλοι αυτοί».


Πηγή:newsbeast.gr

Σχόλια