Κίνα: Προσωρινό λουκέτο και για Toyota-Honda

18-9-12



















Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor Corp, σχεδιάζει να σταματήσει τις δραστηριότητές της σε ορισμένα από τα εργοστάσια της στην Κίνα, καθώς αυξάνονται...
σε όγκο και σε συχνότητα οι διαδηλώσεις κατά στόχων ιαπωνικών συμφερόντων, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο.

Εκπρόσωπος της Toyota πάντως δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ακόμα τον έλεγχο της κατάστασης στην Κίνα.

Εκτός της Toyota Motor Corp και η Honda Motor Co αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία εργοστασίων της προειδοποιώντας ότι οι εμπορικές σχέσεις με το κινεζικό κράτος επιδεινώνονται σε επικίνδυνο βαθμό.

Εν τω μεταξύ περισσότερες διαδηλώσεις αναμένονται σε όλη την Κίνα, την Τρίτη, ημέρα που σηματοδοτεί την επέτειο κατοχής από την Ιαπωνία κινεζικών εδαφών το 1931.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εκ νέου έξω από την πρεσβεία της Ιαπωνίας, πετώντας μπουκάλια νερού στο κτίριο, το οποίο ήταν υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό.

Η κρίση μπορεί να κλιμακωθεί επικίνδυνα καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι στα διαφιλονικούμενα νησιά στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, κατευθύνεται ένας στολίσκος από περίπου 1.000 κινεζικά αλιευτικά σκάφη.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι δεν είναι δυνατή μέχρι σήμερα, η επιβεβαίωση της άφιξης των αλιευτικών σκαφών, ενώ η ιαπωνική κυβέρνηση συγκεντρώνει πληροφορίες για τις κινήσεις των κινεζικών αλιευτικών σκαφών.

Η Κίνα και η Ιαπωνία, είναι δύο ισχυροί οικονομικοί εταίροι με τις εμπορικές συναλλαγές να φτάνουν το περασμένο έτος τα 345 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή:nooz.gr

Σχόλια