Επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΕΝΠΕ στο Κογκρέσο ο Περγαντάς

16-10-12


















Αύριο Τρίτη 16 Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς θα συμμετέχει στην Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.


Ο Περιφερειάρχης θα παραστεί ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ενωση Περιφερειών Ελλάδας, για τις εργασίες της Ολομέλειας που θα διαρκέσουν από 16 έως και 18 Οκτωβρίου 2012.

Την αρχηγεία της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανέλαβε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Ένωσης Περιφερειών.

Σύμφωνα με την περιφέρεια η νέα ιδιότητα του κ. Περγαντά, διευρύνει τις δυνατότητες της Στερεάς Ελλάδας, αφού το Κογκρέσο προσφέρεται ως ένα ιδεώδες φόρουμ διαλόγου με πανευρωπαϊκή εκπροσώπηση, όπου συζητούνται κοινά ζητήματα, συγκρίνονται και ανταλλάσσονται εμπειρίες και προωθούνται απόψεις στις εθνικές κυβερνήσεις.


Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι ο κ. Περγαντάς αναλαμβάνει πλέον έναν νέο σημαντικό ρόλο στην άσκηση περιφερειακής πολιτικής με ευρωπαϊκό χαρακτήρα, που σε συνδυασμό με τα καθήκοντα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση θεσμικών και αναπτυξιακών διαδικασιών για την κατοχύρωση σύγχρονων όρων άσκησης της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.


Να σημειωθεί ότι το Κογκρέσο, είναι ένα κορυφαίο όργανο πραγματικής εκπροσώπησης των τοπικών και περιφερειακών αρχών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και η συμβουλευτική λειτουργία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, υπογραμμίζει το σπουδαίο ρόλο του σε ότι αφορά την προώθηση ενός σύγχρονου μοντέλου τοπικής αυτοδιοίκησης που θα συμβαδίζει με τις ανάγκες των πολιτών.


Πηγή: http://www.lamiastar.gr

Σχόλια