ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Π. Σκουρλέτης από τη Λιβαδειά ‘’ ανατροπή της κυβέρνησης, μέσω εκλογών’’

19-10-12

















Σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ στη Λιβαδειά, μίλησε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος τύπου Πάνος Σκουρλέτης. Ζήτησε ανατροπή της κυβέρνησης, μέσω εκλογών,επανέλαβε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή στην ευρωζώνη και χαρακτήρισε επικοινωνιακού χαρακτήρα την προσπάθεια των τριών συναρχηγών (Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη) να πείσουν ότι διαπραγματεύονται με την τρόικα.
Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη «η ελληνική κοινωνία βιώνει την πιο σκληρή εκδοχή της μνημονιακής πολιτικής. Εάν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, των 13,5 δις ευρώ, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μεγαλύτερη εκτίναξη της ανεργίας, περισσότερα λουκέτα στα μαγαζιά, περισσότερους νέους να μεταναστεύουν, περισσότερη φτώχεια.»
Κατηγόρησε για επικοινωνιακούς χειρισμούς την τρικομματική κυβέρνηση τονίζοντας » όλους αυτούς τους μήνες, είμαστε μάρτυρες μια επικοινωνιακής προσπάθειας, ανάμεσα στους τρεις συναρχηγούς ότι δήθεν διαπραγματεύονται.Η αλήθεια είναι, ότι προσπαθούν να κοροϊδέψουν το λαό, τα μέτρα είναι προαποφασισμένα, είναι εξοντωτικά και είναι στο χέρι του λαού να τα ανατρέψει.Ο ίδιος ο λαός μπορεί να ανατρέψει αυτήν την πολιτική και να ανοίξει το δρόμο για μια άλλη εναλλακτική διέξοδο, απέναντι στην ελληνική κρίση».

Τόνισε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α- ΕΚΜ, στέκεται «αλληλέγγυος, σε όσους πλήττονται από την κρίση, καθημερινά, αγωνίζεται να εκφράσει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, αγωνίζεται, ανά πάσα στιγμή, αν του ζητηθεί, να είναι έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της χώρας.»
Με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε στη δύναμη του ελληνικού λαού να παλέψει για την ανατροπή της κυβέρνησης, όπως είπε » ο λαός έχει τεράστια δύναμη, οδήγησε στην πτώση των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, ενωμένος μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή της κυβέρνησης, μέσω κινητοποιήσεων, μέσω δημοκρατικής ανατροπής, δηλαδή εκλογών».
Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση του Αλέκου Αλαβάνου, για κατάρτιση ενός σχεδίου εξόδου από την ευρωζώνη, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε, κατηγορηματικά, ότι αποτελεί επιλογή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ η παραμονή στο ευρώ λέγοντας «δεν είναι στις επιλογές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Επιδιώκουμε μια ευρωπαϊκή λύση για τα προβλήματα του ελληνικού χρέους, με ακύρωση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση γύρω από το χρέος. Όλα τα άλλα είναι απόψεις σεβαστές, αλλά δεν αποτελούν απόψεις του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ».


http://thivarealnews.blogspot.com

Σχόλια