Παράτολμος δύτης κολυμπά με λευκούς καρχαρίες!

6-11-12















Ο Daniel Botelho επιμένει να λέει ότι οι λευκοί καρχαρίες είναι παρεξηγημένα πλάσματα. «Είναι σίγουρα αρπακτικά αλλά δεν είναι δολοφόνοι», λέει μετά την εμπειρία που είχε στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού με... δυο τρεις λευκούς καρχαρίες να κολυμπάνε σε απόσταση αναπνοής από τον ίδιο και τη φίλη του.

Κατεβαίνοντας στη βαθιά γαλάζια θάλασσα, ένα προστατευτικό κλουβί κρατούσε το «δίδυμο» μακριά από τα σαγόνια των καρχαριών, μέχρι που ο Botelho και αποφάσισε οι δυο τους να βγουν έξω για να αποδείξουν πως οι λευκοί καρχαρίες δεν είναι και τόσο τρομακτικοί όσο νομίζουν οι περισσότεροι.

Πλάνα που κόβουν την ανάσα, με τους καρχαρίες να είναι πολύ κοντά, επικεντρώνοντας, όμως, κυρίως στα αντικείμενα των δυτών και όχι στους ίδιους. «Οι καρχαρίες είναι παρεξηγημένοι, αφού σπάνια θεωρούν ότι οι άνθρωποι είναι ένα… νόστιμο σνακ γι’ αυτούς», λέει ο δύτης.

Βραβευμένος φωτογράφος ο ίδιος, επεξηγεί ότι «το κλειδί της ασφαλούς κατάδυσης βρίσκεται στη χαλάρωση αλλά και στη διαρκή οπτική επαφή που πρέπει να έχει ο δύτης με τον καρχαρία, όταν ο δεύτερος κολυμπάει κοντά του».

perierga.gr

Σχόλια