Κλειστή η Σταδίου από την πορεία του ΠΑΜΕ-Ζωντανά όλες οι εξελίξεις

6-11-12
















Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται Τρίτη και Τετάρτη η χώρα, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κόντρα στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και θα τεθούν προς ψήφιση την Τετάρτη στη Βουλή.

Αυτή την ώρα κλειστή είναι η Σταδίου, η Πειραιώς και η Αθηνάς, καθώς τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ κατευθύνονται προς Σύνταγμα…

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, εναντίον του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων.

Στο μεταξύ, στην Ηρώδου Αττικού βρίσκονται τα υδροφόρα οχήματα-αύρες της ΕΛ.ΑΣ.

Τα οχήματα, που έχουν τη δυνατότητα εκτόξευσης νερού, είναι έτοιμα να «επέμβουν» σε περίπτωση επεισοδίων.

Πρόκειται για τον γνωστό Αίαντα και για τέσσερα ακόμα οχήματα που αποκτήθηκαν, δωρεάν, από το Ισραήλ.



Συγκοινωνιακό μπλακ άουτ:
Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα εκτελέσουν κανένα δρομολόγιο. Ακυρώνονται επίσης όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ.

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων έχουν ανακοινώσει η Aegean Airlines και η Οlympic Air λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (10.00-13.00).

Δεμένα θα παραμείνουν όλα τα πλοία στα λιμάνια.

Για τους εργαζομένους στα ΜΜΕ, που πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία τη Δευτέρα, έχει εξαγγελθεί για σήμερα στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και για την Τετάρτη από τις 16.00 έως τις 19.00.

Πενθήμερη αποχή μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισε η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων. Μεταξύ άλλων οι δικηγόροι αντιδρούν στην – κατά τις πληροφορίες – επανακατάθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της διάταξης περί ένταξης του κλάδου υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ.

Συνέχιση των κινητοποιήσεων έως και τις 18 Νοεμβρίου έχει αποφασίσει και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έως και την ερχόμενη Κυριακή, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του προϋπολογισμού 2013.

Ειδικότερα προβλέπεται μέχρι την ημέρα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού η συνέχιση της αναστολής λειτουργίας όλων των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών. Επίσης για το ίδιο διάστημα προβλέπεται η συνέχιση της αποχής όλων των εκπροσώπων και των μελών του ΤΕΕ (διπλ. μηχανικοί δημοσίου, εργολήπτες, μελετητές, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες), από όλες τις επιτροπές, τα συμβούλια και τις τεχνικές εκπροσωπήσεις σε όλη τη χώρα.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες βρίσκεται η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από το βράδυ της Δευτέρας και καλεί όλους τους εργαζόμενους «χωρίς δικαιολογίες χωρίς μεμψιμοιρίες να βγουν στους δρόμους και να εμποδίσουν την ψήφιση των μέτρων».
Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στη 48ωρη γενική απεργία έχουν αποφασίσει οιτραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Διήμερο λουκέτο μπαίνει επίσης σε δήμους και ΔΟΥ . Στο απεργιακό κάλεσμα των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ανταποκρίθηκαν επίσηςΟΛΜΕ και ΔΟΕ που καλούν δάσκαλους και καθηγητές να απεργήσουν σήμερα και αύριο.
Εμποροι και βιοτέχνες

Στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας ΓΣΕΒΕΕ .

Διοργανώνουν σήμερα συγκέντρωση στις 12.00 στην πλατεία Συντάγματος (στοά υπουργείου Οικονομικών) και θα συμμετέχουν και το απόγευμα της Τετάρτης στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ .

Προτείνουν επίσης στάση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των σημερινών κινητοποιήσεων και των συγκεντρώσεων κατόπιν σχετικής απόφασης των Ομοσπονδιών και των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων. Η ΓΣΕΒΕΕ συστήνει στα μέλη της τη μη λειτουργία των καταστημάτων και των επιχειρήσεων τις ημέρες των κινητοποιήσεων.

Προτείνουν τέλος να υπάρξει συσκότιση των βιτρινών των καταστημάτων όλης της χώρας το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης και Τετάρτης .

Πηγή: http://www.paraskhnio.gr

Σχόλια