Τα πιο άχρηστα επαγγέλματα του κόσμου

7-11-12




















Οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων, οι ηθοποιοί και οι χορευτές συγκαταλέγονται ανάμεσα σε εκείνα τα επαγγέλματα που «σέβονται» λιγότερο... οι αμερικανοί και τοποθετούνται λίγες θέσεις πιο χαμηλά από τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες, όπως προκύπτει από έρευνα που έκανε η εταιρεία Edelman
Berland για λογαριασμό της Adobe.

Το αξιοσημείωτο είναι πως και οι ίδιοι οι επαγγελματίες του χώρου της διαφήμισης και του μάρκετινγκ δεν θεωρούν το επάγγελμά τους άξιο σεβασμού: μόνο ένα 35% θεωρεί ότι κάνουν κάτι σημαντικό.

Οι υπάλληλοι σε φάστ φουντ επίσης, και σε ποσοστό 38,4%, πιστεύουν πως η δουλειά τους δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στον κόσμο, αλλά και το 17,6% των γκρουπιέρηδων σε καζίνο αισθάνονται το ίδιο.

Είναι θλιβερό να σκεφτεί κανείς πως η πλειοψηφία των αμερικανών είναι δυστυχισμένοι με το επάγγελμα που κάνουν. Μόνο το 47,2% είναι ικανοποιημένο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους σκοπεύουν να αλλάξουν δουλειά μέσα στον επόμενο χρόνο ενώ μόλις 44% αυτών αισθάνονται πως ο κόπος και η εργασία τους αναγνωρίζονται από τους εργοδότες τους.

Όσοι πάντως αναρωτιούνται ποιον επαγγελματικό δρόμο να διαλέξουν ώστε να τους «σέβεται» η κοινωνία, τα τέσσερα σημαντικότερα επαγγέλματα σύμφωνα πάντα με την έρευνα είναι εκείνα των επιστημόνων, των δασκάλων, των μηχανικών και των κοινωνικών λειτουργών.

Εδώ στην Ελλάδα πάλι, όπως αναφέρει η athensvoice.gr, δεν έχουμε τέτοια προβλήματα.


Πηγή http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια