ΕΥΒΟΙΑ:Δύο νεαρά ξαδέρφια πίσω από την δολοφονία της 77χρονης στην Κάρυστο

31-1-2013















 Εξιχνιάσθηκε άμεσα η χθεσινή ανθρωποκτονία 77χρονης , εντός αγροκτήματός της, στην Κάρυστο Ευβοίας. Δράστες είναι δύο νεαροί ημεδαποί, ξαδέλφια μεταξύ τους, ηλικίας 20 και 21 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το απόγευμα. Η ανθρωποκτονία έγινε με στραγγαλισμό και με κίνητρο τη ληστεία, ενώ στην κατοχή τους και σε παρακείμενα αγροτεμάχια βρέθηκαν τα χρυσαφικά που αφαίρεσαν από την ηλικιωμένη γυναίκα. Οι δράστες είχαν συλληφθεί και προφυλακισθεί κατά το παρελθόν για ληστεία, απόπειρα ληστείας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποφυλακίσθηκαν με περιοριστικούς όρους. Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας. Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, η χθεσινή ανθρωποκτονία με θύμα μία 77χρονη ημεδαπή, που έγινε μέσα στο αγρόκτημά της, στην περιοχή «Πέτρινο Γεφύρι» Καρύστου Ευβοίας (σχετικό το χθεσινό Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας). Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθησαν χθες (30-01-2013) το απόγευμα στη Κάρυστο δύο (2) ημεδαποί - ξαδέλφια μεταξύ τους - ηλικίας 21 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, η ηλικιωμένη βρέθηκε χθες το πρωί πεσμένη στο έδαφος, εντός αγροκτήματος ιδιοκτησίας της, στο οποίο διατηρούσε μονοκατοικία και στάνη με ζώα. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι τα χέρια και τα πόδια της ήταν δεμένα με σύρμα και στο λαιμό της ήταν περασμένη θηλιά.


 Οι αστυνομικές Αρχές, με συστηματική και μεθοδική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε κατάλληλη συλλογή, αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων και ενδείξεων, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν άμεσα τα στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τα ευρήματα στο χώρο του εγκλήματος και τα στοιχεία από την εξέταση των δραστών, διακριβώθηκαν όλες οι επιμέρους λεπτομέρειες, σχετικά με την από κοινού συναπόφαση - προσυνεννόηση για την διάπραξη της ανθρωποκτονίας, με κίνητρο τη ληστεία και τις μετέπειτα ενέργειες για την απόκρυψη των κοσμημάτων, που αφαίρεσαν από την ηλικιωμένη. Αναλυτικότερα, χθες το πρωί οι δυο δράστες εισήλθαν στο αγρόκτημα της 77χρονης και κρύφτηκαν, με σκοπό να την αιφνιδιάσουν και να την ληστέψουν. Όταν η ηλικιωμένη βγήκε από την οικία της και κατευθύνθηκε προς την στάνη, οι δράστες της επιτέθηκαν, την έριξαν στο έδαφος και στη συνέχεια της έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με σύρμα, ενώ της περιέσφιξαν τον λαιμό με βρόγχο με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός της δια στραγγαλισμού.

 Ακολούθως αφαίρεσαν τα κοσμήματα, που φορούσε η θανούσα στο λαιμό και στα χέρια της και μετά, αφού της πήραν τα κλειδιά, εισήλθαν στην οικία της και ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαιρώντας κοσμήματα, μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της έγγραφα. Στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκαν κάποια από τα χρυσαφικά, ενώ τα υπόλοιπα βρέθηκαν, μετά από υπόδειξη του, σε παρακείμενα αγροτεμάχια, οπού τα είχε αποκρύψει επιμελώς. Επιπλέον βρέθηκαν και κοσμήματα, των οποίων η προέλευση τους διερευνάται προκειμένου να αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους. Σημειώνεται ότι οι δυο δράστες έχουν απασχολήσει κατ' επανάληψη τις Αστυνομικές Αρχές και έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για την τέλεση σοβαρών ποινικών αδικημάτων. Συγκεκριμένα: • Στις αρχές Αυγούστου του 2011 είχαν συλληφθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. • στα τέλη Αυγούστου του 2011 είχαν συλληφθεί για απόπειρα ληστείας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού στην Κάρυστο και είχαν προφυλακισθεί, ενώ • τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συλληφθεί για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου, συγγενούς τους στη Κάρυστο και ο 20χρονος είχε εκ νέου προφυλακισθεί, ενώ στη συνέχεια αποφυλακίσθηκε με περιοριστικούς όρους (σχετικό το από 16-12-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας). Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

 Πηγή: http://thivagr.blogspot.gr


Σχόλια