ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο διατροφικό σκάνδαλο. Σουηδικός σολωμός με διοξίνη τρομοκρατεί τους καταναλωτές

14-5-2013















 Εκατοντάδες τόνοι Σουηδικού σολωμού από τη Βαλτική με υψηλά επίπεδα διοξίνης εξάγονται παράνομα σε καταναλωτές κυρίως στη Γαλλία τη Δανία αλλά και τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Οδηγία της Κομισιόν απαγορεύει την εξαγωγή τους λόγω υψηλών επιπέδων διοξίνης ενώ επιτρέπεται η πώληση σολωμού από τη Βαλτική μόνο στην εγχώρια αγορά της Σουηδίας αλλά και της Φινλανδίας και της Λετονιας με ειδική ένδειξη . Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ντοκυμαντέρ στη Σουηδική τηλεόραση, επειδή η αγορά είναι πολύ μικρή, σουηδικές εταιρίες συνεχίζουν τις εξαγωγές και σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με τον ψαρά Περ Αλγκρεν :« Αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση.Αυτός ο σολωμός είναι αδύνατον να πωληθεί στη Σουηδία.Ο κόσμος δεν τρώει πολύ σολωμό στη Σουηδία. Πρέπει να είναι κόκκινος και να δείχνει φρέσκος. Οπότε αυτή είναι η μόνη μας επιλογή. Η Γαλλία και η Δανία είναι πρόθυμες να τον αγοράσουν». Γαλλική εταιρεία ομολογεί πως είχε εισάγει περισσότερους από 100 τόνους σουηδικού σολωμού τα έτη 2011 και 2012 λέγοντας πως κανείς δεν τους είχε πει πως αυτό ήταν παράνομο . Σε αντίθεση με το κρέας αλόγου ο σολωμός με τα υψηλά επίπεδα διοξίνης έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών προκαλώντας καρκίνο και προβλήματα αναπαραγωγής. 

Πηγή:http://kanapesnews.blogspot.gr/

Σχόλια