500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών σε ΜΕΘ και ΜΑΦ ανακοίνωσε το Υπ. Υγείας

8-1-2016

















 Το "πράσινο φως" για την προκήρυξη 500 θέσεων για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας δίνει την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας, εν μέσω σειράς καταγγελιών από γιατρούς και ασθενείς για σοβαρότατες καθυστερήσεις στην εισαγωγή ασθενών σε ΜΕΘ εξαιτίας της υποστελέχωσης του ΕΣΥ.

Λίγες μέρες μετά τη δημιοσιοποίηση στοιχείων από την ΕΙΝΑΠ, σύμφωνα με τα οποία "δεκάδες συνάνθρωποί μας βαρέως πάσχοντες παραμένουν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, εν αναμονή εισαγωγής τους σε ΜΕΘ", ενώ παράλληλα "πολλές σοβαρές τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονται λόγω της έλλειψης διαθέσιμων κλινών σε Εντατικές", η Αριστοτέλους γνωστοποίησε πως ξεπαγώνει το θέμα των θέμα των προσλήψεων στις Εντατικές.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, για την πρόσληψη 400 νοσηλευτών και 100 γιατρών που θα στελεχώσουν ΜΕΘ και ΜΑΦ σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Τα άτομα αυτά θα μπουν στο σύστημα με διετείς συμβάσεις εργασίας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με το οποίο έχει ήδη γίνει συνεννόηση για επιτάχυνση των διαδικασιών έτσι ώστε το προσωπικό να διοριστεί εντός του Φεβρουαρίου. "Μετά από αυτό το πρώτο βήμα ενίσχυσης των ΜΕΘ θα ακολουθήσει η δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με ειδική μέριμνα για τις ΜΕΘ, ΜΑΦ και ΜΕΝΝ" διευκρινίζεται από το Υπουργείο Υγείας, εκτίμηση του οποίου είναι πως με αυτόν τον τρόπο αφενός θα διασφαλιστεί η σημερινή λειτουργία των κλινών ΜΕΘ και αφετέρου θα αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Παράλληλα, η Αριστοτέλους διαβεβαιώνει πως ενημερώνεται καθημερινά από το ΕΚΕΠΥ και το ΕΚΑΒ για τη λίστα αναμονης για νοσηλεία σε ΜΕΘ και πως " η διαχείριση των αιτημάτων γίνεται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, με βάση τη σοβαρότητα των περιστατικών και με απόλυτη διαφάνεια".


Πηγή:www.stogiatro.gr

Σχόλια