«Πλεύση Ελευθερίας»Ζωή: «Ξεκινάμε αγώνα ενάντια σε ένα απολυταρχικό καθεστώς» .Έντονη η παρουσία της νεολαίας

20-4-2016

















«Ξεκινάμε αγώνα ενάντια σε ένα απολυταρχικό καθεστώς» τόνισε - Στο πλευρό της πρώην βουλευτές όπως η Ραχήλ Μακρή και η Αγλαΐα Κυρίτση, καθώς και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου - Έντονη η παρουσία της νεολαίας

Το νέο της κόμμα, με όνομα «Πλεύση Ελευθερίας», παρουσίασε σήμερα η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 19:00 στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44). Η έναρξή της ωστόσο καθυστέρησε, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να προσέρχεται στο χώρο λίγο πριν τις 19:50, κρατώντας μια ανθοδέσμη στα χέρια της και υπό τους ήχους του «People have the power» της Πάτι Σμιθ.

Το «παρών» στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου κόμματος έδωσαν πολλοί νέοι άνθρωποι, καθώς και προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου, όπως ο Χάρης Σιώζος, η Βάσια Παναγοπούλου, η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς, η Ραχήλ Μακρή, η Νάντια Βαλαβάνη, η Αγλαΐα Κυρίτση, αλλά και η ακτιβίστρια που πέταξε την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου, Αυγή Βουτσινά.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η μητέρα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου, καθώς και ο πατέρας της, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Το «παρών» δίνει, επίσης, ο επικεφαλής του κινήματος Δεν Πληρώνω, καθώς και μέλη της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης, αλλά και δικηγόροι που συμμετείχαν στην Επιτροπή για τις αποζημιώσεις.
Έπειτα από τους πρώτους χαιρετισμούς που απευθύνθηκαν στην εκδήλωση, στο βήμα ανέβηκε, στις 20:27, η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι το νέο κόμμα-κίνημα στρέφεται κατά της ολιγαρχίας, ξεκινώντας έναν αγώνα εναντίον ενός απολυταρχικού καθεστώτος και ενός συστήματος διαπλοκής, που, όπως είπε, χρησιμοποιεί την μιντιακή προπαγάνδα, για να διαιωνίζεται.

Παράλληλα, επέμεινε σε βασικές αρχές που, ως γνωστόν, διέπουν την πολιτική της φιλοσοφία, όπως η απαλλαγή από το καθεστώς των Μνημονίων, αλλά και η διαγραφή του επονείδιστου χρέους.
«Χαράσσουμε το μέλλον μας χωρός Τρόικα, χωρίς Κουαρτέτο και χωρίς οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα» υπογράμμισε, σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η κυρία Κωνσταντοπούλου, παρουσιάζοντας τη διακήρυξη του νέου κόμματος, στην οποία η ίδια έβαλε την πρώτη υπογραφή, σηματοδοτώντας, όπως είπε, «την έναρξη της πλεύσης μας προς την ελευθερία».

Όπως υπογράμμισε, το νέο κίνημα είναι ανοιχτό σε όλους. «Πάμε με ανοιχτές τις πόρτες μας στην κοινωνία και τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας το λαό να «αγκαλιάσει» την Πλεύση Ελευθερίας -κάτι που, σύμφωνα με τα λόγια της, είναι πράξη ανυποταγής.

Σε λίγες μέρες το Μνημόνιο θα συμπληρώσει έξι χρόνια, είπε ακόμη τέως πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας για αγώνα απελευθέρωσης της χώρας, αλλά και για αγώνα «ώστε να μην συμπληρώσει 50ετία το Μνημόνιο, όπως προβλέπεται στο πρώτο Μνημόνιο, αλλά ούτε και επταετία-οκταετία, όπως προβλέπεται στο τρίτο Μνημόνιο».

Αναφερόμενη στο περσινό δημοψήφισμα, η ίδια έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και είπε ότι τα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή αυτήν την στιγμή δεν εκφράζουν ούτε κατά το 50% τη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

 Διαβάστε περισσοτέρα εδω:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/04/blog-post_478.html 


Πηγή:anemosanatropis.blogspot.gr

Σχόλια