H ΕΛΜΕ Βοιωτίας απαντά στις δηλώσεις της Δημάρχου Λεβαδέων για τους εκπαιδευτικούς

16-1-2017














Με έκπληξη είδαμε τη Δήμαρχο Λιβαδειάς σε συνέντευξή της στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, στις 12/01/2017, να ισχυρίζεται τα παρακάτω:

«Δυστυχώς ή ευτυχώς (!!!) πολλοί καθηγητές - διευθυντές δεν πήγαν έγκαιρα στα σχολεία τους να δουν, βάζοντας σε λειτουργία την θέρμανση ή ανοίγοντας το νερό να δούμε αν ο πάγος και ο χιονιάς των τελευταίων ημερών είχε πραγματικά δημιουργήσει προβλήματα»

Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή τη δήλωση της Δημάρχου, διότι οι καθηγητές – διευθυντές σχολείων, βρίσκονταν καθημερινά και για πολλές ώρες στις σχολικές τους μονάδες φροντίζοντας για όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τους μαθητές τους (έλεγχος και λειτουργία καλοριφέρ, έλεγχος υδρεύσεων, κτλ). Οι εκπαιδευτικοί έχουν επίγνωση του ρόλου τους και πράττουν καθημερινά ό,τι χρειάζεται (και πολλές φορές πέραν των υποχρεώσεών τους) για τη φροντίδα των μαθητών τους.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων κακοκαιρίας (παγετός / αδυναμία πρόσβασης στην σχολική μονάδα με επικίνδυνα πεζοδρόμια σχολείων, βλάβες συστημάτων θέρμανσης - ύδρευσης) είναι ευθύνη του Δήμου. Δεν μπορεί αυτή η ευθύνη να μετατοπίζεται στους εκπαιδευτικούς.
Επισημαίνουμε, τέλος στη Δήμαρχο ότι οι περικοπές που έχουν επιβληθεί στους προϋπολογισμούς των σχολείων, έχουν φέρει τα σχολεία στα όρια της αντοχής τους. Στα περισσότερα σχολεία δεν καλύπτονται οι ανάγκες επαρκούς θέρμανσης ούτε σε κανονικές συνθήκες.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο


Πηγή:orchomenos-press.blogspot.gr

Σχόλια