Έκθεση-βόμβα Ρωσικών Υπηρεσιών: Η Τουρκία οργάνωσε την επίθεση με χημικά όπλα στην Συρία – Τι θα κάνει ο Β.Πούτιν με τον παράφρονα Ερντογάν;


143-4-2017














Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις και πληροφορίες από ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, η Τουρκία παρείχε στους Τζιχαντιστές αντάρτες τα δηλητηριώδη αέρια στην επαρχία Ιντλίμπ στις 4 Απριλίου. Είναι γνωστό εξάλλου ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες (θυγατρικές της Αλ-Κάιντα) που ελέγχουν την επαρχία έχουν την συγκαλυμμένη στήριξη από την τουρκική ΜΙΤ.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τους έχουν εκπαιδεύσει, εξοπλίσει και καθοδηγήσει και τώρα και κατά το παρελθόν σε κοινές επιχειρήσεις με τη CIA και τις χώρες του Κόλπου .

Μάλιστα σε ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ πρώτο ανακοίνωσε ότι δεν βλέπει την ανάγκη να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί χημικής επίθεσης της περασμένης εβδομάδας σε αμάχους πολίτες, διότι προφανώς οι έρευνες θα οδηγηθούν κατευθείαν στον Ερντογάν.

Ο Ερντογάν υποστήριξε αρχικά την έρευνα έχοντας όμως την διαβεβαίωση από την CIA ότι αυτή δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Η χημική επίθεση στην Ιντλίμπ στην πραγματικότητα σχεδιάστηκε με γνώση και πλήρη υποστήριξη των τουρκικών μυστικών.

Ο Ερντογάν θα χάσει τα πάντα αν αυτή η αλήθεια βγει στην επιφάνεια αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.
Η Τουρκία θέλει να αλλάξει η κατάσταση στη Συρία και επιζητεί οποιαδήποτε μορφής αμερικανικής παρέμβαση.

Από την άλλη πλευρά, η επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ ήταν ακριβώς αυτό που «έσπρωξε» τον Τραμπ να επέμβει φέρνοντας τις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ στο « χείλος του γκρεμού».

Πρόκειται για άλλο ένα κυνικό παιχνίδι του Ερντογάν, που είχε ως σύμμαχο την CIA και την Ρωσοφοβία για να αντιστρέψει το κλίμα στην Ουάσιγκτον και να βγει ο ίδιος κερδισμένος .
Ο Ερντογάν προετοιμάζει την εικόνα του ως μεγάλου ηγέτη των σουνιτών ισλαμιστών στην πλήρως μουσουλμανική Μέση Ανατολή και η επίθεση στην Ιντλίμπ ήταν η ευκαιρία πριν από το κρίσιμο τουρκικό δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να επιφέρει τη διχόνοια μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, για να δημιουργήσει «χώρο» για την Τουρκία να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία και να εδραιώσει την κατοχή της σε μεγάλες εκτάσεις του συριακού εδάφους .
Η Ρωσία και το Ιράν μετά την διαμορφωθείσα κατάσταση ενδεχομένως υπό διεθνή πίεση να αναβάλουν την προγραμματισμένη στρατιωτική επίθεση στην Ιντλίμπ για να απελευθερώσουν την περιοχή από την αλ-Κάιντα. (Η Ιντλίμπ είναι η μόνη επαρχία που βρίσκεται ακόμα υπό τον έλεγχο των εξτρεμιστικών ομάδων.)

Επίσης έτσι επιτυγχάνεται και το επίμονο αίτημα του Ερντογάν για τη δημιουργία «ασφαλής ζώνης» στο εσωτερικό του συριακού εδάφους, καθώς και της «no-fly Zone», ενισχύοντας παράλληλα την μόνιμη τουρκική στρατιωτική παρουσία στο εσωτερικό της Συρίας .

Πράγματι, αυτό θα ήταν και το φιλί του θανάτου για τις κουρδικές φιλοδοξίες για τη δημιουργία ενός αυτόνομου κράτους («Δυτικό Κουρδιστάν») στη βόρεια Συρία.

Αρκεί να δούμε απλά τις εδαφικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στη Συρία (διεκδικούν οθωμανικά εδάφη που έχασαν το 1922) για να κατανοήσουμε το «βρώμικο» παιχνίδι των νέο-οθωμανών.
«Μια διεθνής έρευνα θα βοηθήσει στην αποκάλυψη του ρόλου της Τουρκίας στις χημικές επιθέσεις στην Ιντλίμπ. Ωστόσο, δυστυχώς, η CIA είναι απίθανο να επιτρέψει να συμβεί αυτό, γιατί ήταν μια επιχείρηση back-to-back με τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών .

Ο Ερντογάν και οι φίλοι του στο Λάγκλευ κολυμπούν στο ίδιο ποτάμι αίματος.
Εφ “όσον συνεχιστούν αυτά τα κυνικά παιχνίδια, οι προοπτικές διακανονισμού στην Συρία θα παραμείνουν ζοφερές» , τονίζουν Ρώσοι ειδικοί.

«Η τουρκική πολιτική απειλεί σαφώς την περιφερειακή ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, καθώς και την Ευρώπη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ερντογάν, η Ευρώπη κατοικείται από τους Ναζί (εδώ), και το μέλλον της Μέσης Ανατολής βρίσκεται με το πολιτικό Ισλάμ. Δυστυχώς, η Τουρκία έχει και πάλι να γίνει ο «ασθενής της Ευρώπης» και εμείς οι Ρώσοι πρέπει να κάνουμε κάτι ουσιαστικό με αυτό», κατέληξε Ρώσος αμυντικός αναλυτής και σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν ….που ξέρει ότι πίσω από όλα είναι ο Ερντογάν.


Πηγή:pentapostagma.gr

Σχόλια