Ευλογιά των Πιθήκων: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Τσεχία

24-5-2022









Τσεχία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες οι καταγεγραμμένες μολύνσεις σε αρκετά κράτη της Ευρώπης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής του τσεχικού οργανισμού για τις μολυσματικές ασθένειες (Czech Infectious Medicine Society) Πάβελ Ντούχλι, δήλωσε ότι «σήμερα ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε από ένα εργαστήριο»

ΗΤσεχία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες οι καταγεγραμμένες μολύνσεις σε αρκετά κράτη της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής του τσεχικού οργανισμού για τις μολυσματικές ασθένειες (Czech Infectious Medicine Society) Πάβελ Ντούχλι, δήλωσε ότι «σήμερα ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε από ένα εργαστήριο». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο ασθενής νοσηλεύεται σε κεντρικό στρατιωτικό νοσοκομείο στην Πράγα, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σημειώνεται, ότι η Σίλβι Μπράιαντ, διευθύντρια του τμήματος του ΠΟΥ, δήλωσε σχετικά με την παγκόσμια ετοιμότητα για μολυσματικούς κινδύνους, ότι «σας ενθαρρύνουμε όλους να αυξήσετε την επαγρύπνηση για την ευλογιά των πιθήκων για να δούμε πού βρίσκονται τα επίπεδα μετάδοσης και να καταλάβουμε πού πηγαίνει» και πως δεν είναι σαφές εάν τα κρούσματα είναι η «κορυφή του παγόβουνου» ή εάν η κορύφωση της μετάδοσης έχει ήδη ξεπεραστεί.

Σχόλια