Μήνυμα Α. Αγάτσα για την ημέρα περιβάλλοντος
















Η 5η Ιουνίου ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην Διάσκεψη της Στοκχόλμης της 5ης Ιουνίου 1972. Από την ημέρα εκείνη έχουν περάσει 39 δραματικά χρόνια για το Περιβάλλον. Η εξέλιξη της Τεχνολογίας βοήθησε σε τόσο μεγάλο βαθμό τον άνθρωπο, προσφέροντας του ανέσεις και ευκολίες, που στο διάβα όλων αυτών των ετών, το Περιβάλλον ξεχάστηκε.

Σήμερα παρατηρούνται φαινόμενα ανησυχητικά, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, η μείωση των φυσικών πόρων, η μόλυνση των φυσικών πηγών νερού και του υδροφόρου ορίζοντα, η ανεξέλεγκτη καταστροφή των δασών.

Οι Κυβερνήσεις και οι Πολίτες πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα, για την διάσωση του Περιβάλλοντος ή ότι έχει απομείνει από αυτό. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για καθυστερήσεις στην λήψη αυστηρότερων μέτρων προστασίας του Περιβάλλοντος ούτε συνέχισης της εξάντλησης των φυσικών πόρων και της ανεξέλεγκτης και ατιμώρητης μόλυνσης του.

Όλοι μας, ο Πολιτικός Κόσμος, οι Φορείς, οι Πολίτες πρέπει να συνδράμουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει οι Κυβερνήσεις σε Διεθνές Επίπεδο να συνεργαστούν και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος. Υπάρχουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας, που μπορούν να αξιοποιηθούν. Ο κώδων του Κινδύνου έχει ήδη χτυπήσει. Σε μερικά χρόνια, οι φυσικοί πόροι της Γης θα έχουν εξαντληθεί και ο άνθρωπος θα βρεθεί σε αδιέξοδο.

Όλοι μας λοιπόν, να αλλάξουμε τρόπο ζωής, να απλουστεύσουμε την καθημερινότητά μας και να εκτιμάμε τα δώρα που η φύση προσφέρει. Το Περιβάλλον είναι η ίδια η ζωή μας, την οποία έχουμε στοιχηματίσει στο βωμό της ευκολίας, της άνεσης και του κέρδους.
Προτάσσουμε την ζωή μας λοιπόν, την ζωή των παιδιών μας. Γιατί Περιβάλλον σημαίνει ζωή. Αν διαταράξουμε και άλλο την ισορροπία της φύσης, η φύση θα μας εκδικηθεί και ίσως τότε να είναι πολύ αργά

Αναρτήθηκε απο orchomenos-press.blogspot.com







Σχόλια