Εκ μέρους του Δ.Ο.Θ. - Λυσιστράτη στο Θέατρο Μοσχοποδίου

15-7-2011



Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Μοσχοποδίου

Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας παρουσιάζει στο Θέατρο Μοσχοποδίου, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 στις 9.30 μ.μ., την κωμωδία του Αριστοφάνη «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ » σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη.

«Ένα υπέροχο μάθημα πατριωτισμού και ανθρωπιάς, ένα θερμό κήρυγμα ειρήνης κι αδέρφωσης μεταξύ των Ελλήνων  και παραπέρα μεταξύ όλων των λαών της γης. 

Ο
Αριστοφάνης σ’ όλα του τα έργα κάνει πολιτική. Γκρεμιστής των «κακώς κειμένων» και δάσκαλος του σωστού. Αλλά στη «Λυσιστράτη», που παίχτηκε στα 411 π.Χ. ο σκοπός του (η ειρήνη) ξεπερνάει τα όρια της πρώτης ανάγκης του λαού για προκοπή και γίνεται ανάγκη σωτηρίας της πατρίδας. 

Η Αθηναϊκή πολιτεία, είχε άμεση ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος, γιατί αργά η γρήγορα, θα τον έχανε - και μαζί με την
Αθήνα θα χανότανε όλος ο έως τότε ελληνικός πολιτισμός

Είχε προηγηθεί η Σικελική καταστροφή, η οχύρωση της
Δεκέλειας από τους Σπαρτιάτες, η αποστασία των συμμάχων ―όλα τούτα με την προδοσία του Αλκιβιάδη - κι ο λαός ήθελε την ειρήνη. Έτσι το κήρυγμα της Λυσιστράτης δεν ήταν καθόλου ανεδαφικό παρά επίκαιρο και καλοδεχούμενο κάθε καιρό».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρη
Σκηνοθεσία: Θύμιου Καρακατσάνη
Moυσική: Γιάννη Μαρκόπουλου
Σκηνικά - Κοστούμια: Ρένας Γεωργιάδου
Χορογραφίες: Δημήτρη Παπάζογλου

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
 

Θύμιος Καρακατσάνης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Γιώργος Παρτσαλάκης, Βάσια Τριφύλλη, Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Κώστας Βουτσάς.
 
Συμμετέχουν: Ιωσηφίδης Ιωσήφ, Χάρης Αρώνης, Μαρία Συκιανάκη, Θεοδώρα Βουτσά, Φίλιππος Φιλόγλου, Γιάννης Γούτης, Νίκος Δροσάκης, Μαρία Μαλλούχου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Ειρήνη Καζάκου, Γκέλη Γιακουμάκη και ο Κωνσταντίνος Κυριακού.

Τιμή Εισιτηρίου: 20 € φοιτητικό, παιδικό: 15 €
Ισχύουν εισιτήρια του Ο.Γ.Α

Προπώληση Εισιτηρίων στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων (Πινδάρου 112)   

Πηγή thivanews.blogspot.com

Σχόλια