Επιστολή Θηβαίων Δημοτικών Συμβούλων στον Υπουργό Οικονομικών για την ΔΟΥ Θήβας

29-7-2011
Συγχωνεύσεις ΔΟΥ στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας


Αίτημα
Στα πλαίσια των φημολογούμενων συγχωνεύσεων- κλεισίματος Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσίων (Δ.Ο.Υ.), επισημαίνονται τα εξής, τα οποία παρακαλείστε να λάβετε σοβαρά υπόψιν πριν από οποιαδήποτε αποφαση σας.
Στις 22/6/2011 η Ελληνική Στατιστική Αρχή δημοσιοποίησε τα προσωρινά αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού για το 2011.
Η ΔΟΥ της Θήβα εξυπηρετεί τον Δήμο της Θήβας με πληθυσμό 36.540, τον δήμο Τανάγρας με πληθυσμό 19.340, μέρος του Δήμου Αλιάρτου, την Δημοτική Ενότητα Θεσπιών με πληθυσμό περίπου 5.500, μέρος του Δήμου Ορχομενου, την Δημοτική Ενότητα Ακραιφνίας με πληθυσμό περίπου 3.000 και μέρος του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, την Δημοτική Ενότητα Ερυθρών με πληθυσμό περίπου 5.000. Από τα παραπάνω στοιχεία συνάγεγεται το συμπερασμα οτι η ΔΟΥ Θήβας εξυπηρετεί περίπου 70.000 απο τους 117.730 κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας. Αν ληφθεί υπόψιν ο αναπτυξιακός χαρακτήρας και το μέγεθος των βιομηχανικών ζωνών της Θήβας και των Οινοφύτων, καθίσταται ως αναγκαία όχι μόνο η παραμονή αλλά και η ενίσχυση των υπηρεσιών της ΔΟΥ Θήβας, προς όφελος τόσο του Υπουργείου Οικονομικών όσο και των πολιτών.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, από την πλευρά μας προτίνεται η διατήρηση των δύο ΔΟΥ στην Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας ως έχουν, για την διατήρηση και ενίσχυση του αναπτυξιακού χαρακτήρα και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με εκτίμηση,
Θεμιστοκλής Νόκας




Μπατσούλης Δημήτριος -Παναγιώτης
Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Θηβαίων
Πηγή: thiva-press.blogspot.com

Σχόλια