Σε επαγρύπνηση ο Δήμος Θηβαίων για την πυροπροστασία των δασικών εκτάσεων

19-7-2011

       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                                        
                     Γραφείο Τύπου


Ταχ. Δ/νση: Κύπρου 3
Ταχ.Κώδικας: 32 200
Τηλ: 2262 -3-50607
Fax:     2262-0- 27628
Θήβα 19/07/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Θεμα: Σε επαγρύπνηση ο Δήμος Θηβαίων για την πυροπροστασία των δασικών εκτάσεων.

Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, με θέμα την πρόληψη και την πυροπροστασία των δασικών εκτάσεων του Καλλικρατικού Δήμου.



Ο κ. Δήμαρχος έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου έκανε την ακόλουθη δήλωση :


«Όλοι οι πολίτες του Δήμου και εγώ πρώτα απ’ όλους ανησυχούμε για τον δασικό μας πλούτο. Ιδιαιτέρα τώρα που οι θερμοκρασίες στην περιοχή είναι ανησυχητικά υψηλές και δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να έχουμε και έντονους ανέμους.
Προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήσαμε σήμερα συνάντηση προκειμένου να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να διαφυλάξουμε- σε ότι αφορά την περιοχή της Θήβας -τον πνεύμονα μας, το Μοσχοπόδι. Αντίστοιχες κινήσεις γίνονται βεβαίως και για τον Κιθαιρώνα.
Σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, με τη συνεργασία τόσο των καθ’ ύλην αρμόδιων, Πυροσβεστική και Δασαρχείο, όσο και με τους φορείς που έδειξαν σήμερα την εθελοντική τους διάθεση για βοήθεια. Ήδη για παράδειγμα οι οδηγοί των ταξί, θηροφύλακες και κυνηγοί πραγματοποιούν περιπολίες γύρω από το Μοσχοπόδι  αλλά και στο εσωτερικό του.
Στις προθέσεις μας είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη τοποθέτηση ενός παρατηρητηρίου σε σημείο που θα είναι ορατό ένα ευρύ φάσμα του δάσους και το οποίο θα στελεχωθεί από εθελοντές ανά βάρδια τις επικίνδυνες ώρες, έτσι ώστε αν παρατηρηθεί το οτιδήποτε να ενημερωθεί έγκαιρα για επέμβαση η Πυροσβεστική.  Με αυτή την ευκαιρία θέλω ν’ απευθύνω και ανοιχτό κάλεσμα σε όποιον θέλει να βοηθήσει να επικοινωνήσει με το Δήμο. Η συμπαράσταση των δημοτών είναι χρήσιμη και αναγκαία για την προστασία του περιβάλλοντος. Εμείς σαν Δήμος από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε για να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού τις δασικές μας εκτάσεις, με τους καθαρισμούς των ξερών χόρτων, με την απομάκρυνση των σκουπιδιών, με την καλή συνεργασία με το Στρατόπεδο και άλλες παρόμοιες ενέργειες. Παράλληλα, την Παρασκευή έχουμε σύσκεψη με το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο για να πάρουμε κάποιες αποφάσεις και  πιστεύω θα βρούμε λύσεις».

Πηγή: thivanews.blogspot.com

Σχόλια