Προσπάθεια αφύπνισης των λαϊκών στρωμάτων από ΚΚΕ

14-7-2011

Θα ήταν τουλάχιστον άδικο, εάν κάποιος δεν καταλόγιζε εντονότατη δραστηριότητα στο ΚΚΕ -κυρίως το τελευταίο χρόνο  πανελλαδικά αλλά και στη Λιβαδειά- που στόχο έχει να αφυπνίσει τα λαϊκά στρώματα για τον επερχόμενο προγραμματισμένο ορυμαγδό εκ μέρους των ψευτοσοσιαλιστών και του καπιταλιστικού εν γένει συστήματος.
Με σχεδόν δεδομένη την προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, στο πλαίσιο και των συνεχών εξορμήσεων, πραγματοποίησαν την ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ενώ προηγουμένως, ο κεντρικός ομιλητής βουλευτής ΚΚΕ κ. Θ. Παφίλης παραχώρησε συνέντευξη τύπου από το παλιό δημαρχείο.
Στην τοποθέτησή του μίλησε για τις τραγικές συνέπειες που έχουν υποστεί τα λαϊκά στρώματα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας έως τώρα αλλά και όσα αναμένονται με την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, επικεντρώνοντας στην εργασία, την παιδεία και την υγεία.
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχοντας ουσιαστικά την συναίνεση της Ν.Δ. του ΛΑΟΣ και του κόμματος της κ. Μπακογιάννη εξαπολύει ένα δεύτερο κύμα επίθεσης στα λαϊκά στρώματα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο. Οι συνέπειες θα είναι τραγικές. Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε μαζική φτώχια, ανεργία και κάθετη πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού», επεσήμανε ο κ. Παφίλης.
Τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση και τώρα εκβιάζει και τρομοκρατεί το λαό με ψεύτικα διλλήματα «Η κυβέρνηση εκβιάζει και τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό κυρίως με δύο τρόπους. Ο ένας είναι με τα ψεύτικα διλήμματα που θέτει υψώνοντας το θέμα της κρίσης και των χρεών, μνημόνιο ή χρεοκοπία, δάνεια ή πτώχευση, μεσοπρόθεσμο ή στάση πληρωμών. Στόχος είναι να υποτάξει τον ελληνικό λαό. Είναι ένα παιχνίδι που συμμετέχει η τρόικα και η ΕΕ. Ο δεύτερος τρόπος είναι ότι εξαπολύουν επιθέσεις με την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων. Και αναρωτιέται κανείς γιατί 30 μέρες με τους αγανακτισμένους στο σύνταγμα δεν έγινε τίποτα και όλα έγιναν κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων» ξεκαθάρισε..
Μίλησε για κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο και θεωρεί μοναδικό υπεύθυνο των δεινών του λαού, στο οποίο και το απέδωσε «τα μέτρα έχουν στόχο να φτηνύνει η εργατική δύναμη και το τσεκούρωμα όλων τον κοινωνικών δαπανών για να απαλλαχθεί το κράτος από χρηματοδότηση σε παιδεία και υγεία ώστε να δώσει τα κονδύλια στο μεγάλο κεφάλαιο και να επενδύσουν σε αυτούς τους τομείς οι επιχειρηματίες» είπε.
Άσκησε επίσης έντονη κριτική σε όλα τα άλλα κόμματα ισχυριζόμενος πως και η ΝΔ συμφωνεί με τα μέτρα. «Μέχρι τώρα –σημείωσε- έχει ψηφήσει 38 νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ. Είναι υποκρισία που καταψήφισε το μεσοπρόθεσμο, αφού ψήφισε τα περισσότερα και στρατηγικά άρθρα του εφαρμοστικού που εφαρμόζουν το μεσοπρόθεσμο».
Για τον ΛΑΟΣ μίλησε απαξιωτικά, τονίζοντας πως «παίζει ένα επικίνδυνο δημαγωγικό παιχνίδι, συμφωνεί με τα μέτρα πιέζει για συναινετική κυβέρνηση και συκοφαντεί τους αγώνες των εργαζόμενων, στρώνοντας το έδαφος στην κυβέρνηση για να περάσει αντεργατικά μέτρα, ενώ παράλληλα σπέρνει μίσος μεταξύ των εργαζομένων στους έλληνες και τους ξένους».
Όσον αφορά τον ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ είπε πως οι προτάσεις του είναι αδιέξοδες «οι προτάσεις που κάνουν και αφορούν το ξεπέρασμα της κρίσης κινούνται στα πλαίσια του ίδιου του συστήματος και είναι αδιέξοδες».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παφίλης απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΚΕ σε κυβέρνηση συνεργασίας λέγοντας «εμείς σε κυβέρνηση συνεργασίας δεν συμμετέχουμε, ζητάμε εκλογές για να χτυπηθούν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ»
Σε άλλη ερώτηση που αφορούσε το νέο κίνημα των «αγανακτισμένων», απάντησε πως το ΚΚΕ διαφωνεί σε όσους παριστάνουν τους ακομμάτιστους, ενώ απέκλεισε να είναι από διάφορους χώρους, φωτογραφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ. Το «ηθικό» δίδαγμα τόσο κατά την ομιλία του όσο και στη συνέντευξη τύπου είναι, ότι το ΚΚΕ πιστεύει ότι υπάρχει λύση με τη συμμετοχή των εργαζομένων και πως πρέπει να οικοδομηθεί συμμαχία στη βάση των εργαζόμενων των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, της γυναίκας, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, να αναζωογονηθεί το κίνημα, να ζωντανέψουν τα σωματεία, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους και γι΄ αυτό κάλεσε τον κόσμο να αξιοποιήσει την εμπειρία του και «παρά τις επιφυλάξεις που έχει να συνταχτεί με το ΚΚΕ».
Ακόμα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα περί δημοψηφισμάτων κάνοντας λόγο για «παγίδα» καλώντας την κυβέρνηση «αν θέλει να μετρήσει την γνώμη του Ελληνικού λαού, να κάνει εκλογές τώρα».

Πηγή thivanews.blogspot.com

Σχόλια