H Άρια Αγάτσα θέτει στη Βουλή το θέμα λειτουργίας των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών

Από το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ
  
Με Αναφορά της στη Βουλή και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, η βουλευτής Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα θέτει το θέμα των προσλήψεων συμβασιούχων για την απρόσκοπτη λειτουργία των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Αναλυτικά η Αναφορά της κυρίας Αγάτσα προς τη Βουλή των Ελλήνων και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, έχει ως εξής:




ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας
Αθήνα, 30 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς: Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη
Θέμα: «Προσλήψεις συμβασιούχων για τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς»
Κύριε Υπουργέ,
Με το Α.Π οικ. 3577/02/08/2011 έγγραφό σας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση συναδέλφου βουλευτή, αναφέρετε ότι έχει εγκριθεί η πρόσληψη 3.086 συμβασιούχων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το 2011, δίνοντας το Υπουργείο σας προτεραιότητα στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
Σύμφωνα πάντα με το ως άνω έγγραφό σας, οι σχετικές βεβαιώσεις του ΑΣΕΠ ότι τα σχετικά αιτήματα για την πρόσληψη των συμβασιούχων αφορούν ή όχι γνήσιες συμβάσεις έργου, έχουν περιέλθει στο Υπουργείο από 10/05/2011 και βρίσκονται στην Τετραμελή εξ Υπουργών Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 για την παροχή της σχετικής έγκρισης.
Ενόψει της νέα Σχολικής Χρονιάς και με δεδομένη την...
 ανάγκη της λειτουργίας των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την όσον τον δυνατόν συντομότερη διευθέτηση του ζητήματος.
Επίσης, μετά από σχετική ενημέρωση, σας πληροφορώ ότι στον Δήμο Αλιάρτου Βοιωτίας και στον ένα εκ των δύο Παιδικών Σταθμών, σε αυτόν που εδρεύει στην Αλίαρτο, λήγει η σύμβαση εργασίας των δύο εργαζομένων συμβασιούχων την 31/08./2011 και υπάρχει άμεση ανάγκη της έγκρισης νέων συμβάσεων, προκειμένου να είναι σε θέση ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός του Δήμου να ανταποκριθεί στις απαιτούμενες ανάγκες.
Επίσης, στο Δήμο Αλιάρτου λήγουν οι συμβάσεις και των τεσσάρων (4) εργαζομένων που λειτουργούν τον Βρεφονηπιακό σταθμό
Είναι σκόπιμο για τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών να συμπεριληφθεί σε αυτούς στους οποίους θα τοποθετηθούν εκ νέου συμβασιούχοι.

H ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Αριάδνη Αγάτσα

Σχόλια