ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Λιβαδειά, 28-09-2011












ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλοι οι Έλληνες πολίτες άφωνοι παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα το κοινωνικό κράτος να κατεδαφίζεται ολοκληρωτικά και οι άνθρωποι να αντιμετωπίζονται σαν ψυχροί αριθμοί στα πλαίσια της «εξυγίανσης» του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Έτσι, μετά το κλείσιμο των ψυχιατρικών μονάδων ΕΚΕΨΥΕ, απαιτείται τώρα η μείωση προσωπικού του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο κλείσιμο οι μονάδες απεξάρτησης και εκατοντάδες χρήστες που προσπαθούν να κάνουν μια καινούργια αρχή στη ζωή τους να πεταχτούν ξανά στις πιάτσες του θανάτου και τις φυλακές.


Ένα τέτοιο πρόγραμμα επρόκειτο να λειτουργήσει και στην πόλη της Λιβαδειάς ύστερα από αίτηση του Δήμου Λεβαδέων και τη βοήθεια του ΕΣΥΝ. Η λειτουργία αυτού του προγράμματος πλέον τίθεται εν αμφιβόλω, απογοητεύοντας έτσι όχι μόνο τους φορείς που αγωνίστηκαν για την έλευσή του, αλλά και εκατοντάδες συμπολίτες και τις οικογένειες που προσδοκούσαν μέσα από αυτό, τη λύση στο πρόβλημα που γεννά η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.

Εμείς θα αγωνιστούμε για τη ματαίωση αυτής της άδικης απόφασης και τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθούμε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να ενώσουμε τη φωνή μας με όλες εκείνες που απαιτούν την εξαίρεση του ΚΕΘΕΑ από το άδικο μέτρο της «εργασιακής εφεδρείας».

Γιατί όπου κλείνει ένα πρόγραμμα απεξάρτησης, ανοίγει μια πιάτσα διακίνησης. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο.



Σχόλια