Οι Τούρκοι παρενοχλούν τώρα πολιτικά αεροσκάφη και ελικόπτερο της Noble

22-09-11
















Σε κατάσταση πανικού φαίνεται πως βρίσκονται οι τούρκοι που δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν για να εμποδίσουν τις γεωτρήσεις στην Κύπρο.


Με "θράσος χιλίων πιθήκων" συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις αφού τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τους αεροδιαδρόμους που χρησιμοποιούνται από πολιτικά αεροσκάφη στα ανοιχτά της Κύπρου.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα τουρκικά μαχητικά παρενοχλούν πολιτικά αεροσκάφη που απογειώνονται από το αεροδρόμιο Λάρνακας.


Αποκορύφωμα ήταν η χθεσινή εμφάνιση τουρκικών μαχητικών μπροστά από αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών, που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Λάρνακας. Πρόκειται για τη πτήση CY346 προς Λονδίνο η οποία δέχθηκε παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά, χωρίς όμως να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των επιβατών.


Την ίδια ώρα καταγγέλλεται πως ελικόπτερα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας παρενόχλησαν και το ελικόπτερο της Noble το οποίο κατευθυνόταν από το λιμάνι Λεμεσού προς την πλατφόρμα στο οικόπεδο Αφροδίτη.

«Τα τουρκικά πλοία θα βρεθούν απέναντι από το οικόπεδο 12 όπου τα ισραηλινά και ελληνοκυπριακά σκάφη πραγματοποιούν έρευνες” αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα “Σαμπάχ” και τονίζει ότι αυτό θα συμβεί “εάν η υφαλοκρηπίδα των δύο ακραίων σημείων της Κύπρου, του Ριζοκαρπασού και της Αμμόχωστου ληφθεί υπόψη ως 12 μίλια”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η “συμφωνία περί υφαλοκρηπίδας αναγνωρίζει το δικαίωμα να γίνουν έρευνες σε απόσταση μέχρι 12 μιλίων από τα σύνορα (ακτές) της ΤΔΒΚ. Έτσι η Ανώνυμος Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας θα λάβει άδεια ερευνών στα ανοιχτά της λεγόμενης ΤΔΒΚ, σε απόσταση 12 μιλίων”.

Πηγή: newsit.gr

Σχόλια