ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΚΕ

22-11-11










ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης



Θέμα: Να ανακληθεί η απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ για μεταφορά των συνταξιοδοτικών θεμάτων από το ΙΚΑ Μαντουδίου στο ΙΚΑ Χαλκίδας.


Την έντονη αντίδραση τους και την κάθετη διαφωνία τους εκφράζουν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του ΙΚΑ Χαλκίδας σχετικά με την απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ (090/15/06-10-2011) για τη μεταφορά και τη διεκπεραίωση πληρωμής συνταξιοδοτικών αποφάσεων - αιτημάτων από το ΙΚΑ Μαντουδίου στο ΙΚΑ Χαλκίδας.


Στο Υποκατάστημα Χαλκίδας είναι πολύ μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού. Σήμερα υπηρετούν 62 άτομα εκ των οποίων 3 αποχωρούν άμεσα.

Στο τμήμα συντάξεων του ΙΚΑ Χαλκίδας υπηρετούν αυτή τη στιγμή τρεις (3) εργαζόμενοι από τους οποίους οι δύο είναι νέοι και εκπαιδεύονται. Στο τμήμα συναλλάσσονται καθημερινά τουλάχιστον 200 άτομα της ασφαλιστική περιοχής της υπηρεσίας. Σε αυτά προστίθενται οι εργασίες για επεξεργασία αποφάσεων για πληρωμή, το ΕΚΑΣ, τα δοκίμια λαθών, χρέη, καταστάσεις αχρεωστήτων συντάξεων, καταστάσεις λήξεων καθώς και μεγάλο πλήθος αιτημάτων των ασφαλισμένων. Να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών για την πλήρη διεκπεραίωση μιας απλής υπόθεσης συνταξιοδότησης από ημερομηνίας υποβολής της αίτησης μέχρι την πρώτη πληρωμή υπερβαίνει σήμερα τους 14 μήνες και η καθυστέρηση αυξάνεται συνεχώς.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι τρεις εργαζόμενοι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της ασφαλιστικής περιοχής του ΙΚΑ Χαλκίδας. Η κατάσταση για εργαζόμενους και ασφαλισμένους θα γίνει ανυπόφορη εάν μεταφερθούν στη Χαλκίδα οι αντίστοιχες αρμοδιότητες του ΙΚΑ Μαντουδίου, που αυτή τη στιγμή έχει περίπου 2.500 συνταξιοδοτικούς φακέλους.

Σημειωτέον ότι η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους της Β. Εύβοιας θα είναι μεγάλη καθώς η μεταφορά στη Χαλκίδα είναι δύσκολή εξαιτίας της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, του κακού οδικού δικτύου, της αραιής συγκοινωνίας και δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο κατά τους χειμερινούς μήνες εξαιτίας της κακοκαιρίας. Ακόμη χειρότερη θα γίνει η κατάσταση για ασφαλισμένους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή αναπηρίες και χρειάζεται να επισκέπτονται συχνά τις υπηρεσίες του ΙΚΑ.



Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ Υπουργός:

α) Σε τι ενέργειες θα προβεί για να ανακληθεί η υπ' αριθμ. 090/15/06-10-2011 απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ για μεταφορά των συνταξιοδοτικών υποθέσεων από το ΙΚΑ Μαντουδίου στο ΙΚΑ Χαλκίδας;

β) Σε τι ενέργειες θα προβεί για να στελεχωθεί με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό το ΙΚΑ Χαλκίδας και το ΙΚΑ Μαντουδίου;



Οι βουλευτές

Γιώργος Μαρίνος

Γιώργος Μαυρίκος


Πηγή:thivews.blogspot.com

Σχόλια