Παπατόλιας: Περιφερειακά Δίκτυα Αλληλεγγύης για τα θύματα της κρίσης...

29-12-11


















Πρόταση για περιφερειακά δίκτυα αλληλεγγύης για τα θύματα της κρίσης αναμένεται να κάνει ο γραμματέας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, κατά αντιστοιχία με την πρόταση που έχει ήδη διατυπώσει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου, όπως...

χαρακτηριστικά λέει, «η παράταξή μας "Θεσσαλών Δύναμη", εκτιμά ότι οι σχετικές πρωτοβουλίες του κεντρικού κράτους και των υπουργείων είναι μέχρι σήμερα αποσπασματικές, ασυντόνιστες και ατελέσφορες. Προτείνουμε τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Δικτύου Αλληλεγγύης, που θα στηρίζει ενεργά τα θύματα της κρίσης, διασφαλίζοντας τη στοιχειώδη απόλαυση των κοινωνικών δικαιωμάτων (αξιοπρεπής διαβίωση, στέγαση, παιδεία, υγεία, ασφάλεια) σ' αυτές τις ευπαθείς ομάδες».

«Μέσα από το Περιφερειακό Δίκτυο Αλληλεγγύης, η αιρετή περιφέρεια θα συντονίζει όλες τις προνοιακές-κοινωνικές πολιτικές που ασκούνται σε πανθεσσαλικό επίπεδο από τους δήμους, τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες, την Εκκλησία και τις ΜΚΟ. Το Δίκτυο θα λειτουργεί και ως εργαλείο για την ανασυγκρότηση των κοινωνικών υπηρεσιών που λειτουργούν σήμερα διάσπαρτα στη Θεσσαλία χωρίς καμία συμπληρωματικότητα ή διασύνδεση μεταξύ τους», υπογραμμίζει.

«Η "Θεσσαλών Δύναμη" προτείνει τέλος να επιλεγεί η Θεσσαλία ως η πιλοτική περιφέρεια της χώρας, που θα αναλάβει την κύρια ευθύνη για την άσκηση και το συντονισμό των κοινωνικών πολιτικών, δημιουργώντας ένα νέο "οδικό χάρτη" για τη συνεργασία των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης με τους θεσμούς της κοινωνίας», καταλήγει.


Πηγή:press-gr.blogspot.com

Σχόλια