Επίθεση Τούρκων Πρακτόρων σε στρατόπεδο του PKK στη Λαμία?

30-12-11

























Οι Μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας(ΜΙΤ), εκτός από τις φωτιές στα Ελληνικά δάση, έκαναν και μία επίθεση σε στρατόπεδο του ΡΚΚ στη Λαμία!!! , όπως αποκαλύπτουν δύο εφημερίδες της Τουρκίας. Η «Μιλιέτ» και η «Βατάν»...Στο στρατόπεδο της Λαμίας εκπαιδεύονταν Κούρδοι για εμπρησμούς στην Τουρκία!!!




Η επίμαχη απόρρητη έκθεση, μέρος της οποίας δημοσιεύουν οι δύο εφημερίδες μεταξύ άλλων αναφέρει:

« Ως πρώτος στόχος έχει επιλεγεί ο Οτζαλάν. Αλλά έχει γίνει στόχος επίθεσης και ο χώρος συγκέντρωσης (PKK) στη Λαμία.Ο συγκεκριμένος χώρος άλλαξε τρεις φορές σημείο αλλά βρίσκεται στην ίδια περιοχή.>>



Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Τουρκίας η «Μιλιέτ», επιβεβαιώνει τόσο τις πυρκαγιές σε ελληνικά δάση και την τοποθέτηση βομβών στη Ρόδο, όσο και μία επίθεση σε στρατόπεδο του ΡΚΚ στη Λαμία. Η εφημερίδα στηρίζει τις αποκαλύψεις σε μια μυστική έκθεση που συνέταξε το 1997 ο διευθυντής του γραφείου του τότε Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ.



Όπως αναφέρει η «Μιλιέτ», η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) είχε ζητήσει την εξαφάνιση της επίμαχης έκθεσης διότι θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα, όπως αντίποινα από άλλες χώρες.



Την έρευνα που οδήγησε στην αποκάλυψη της έκθεσης πραγματοποίησαν δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας, ο Τζαν Ντουντάρ και ο Ριτβάν Ακάρ, οι οποίοι εκτιμούν πως υπάρχει ευθεία σύνδεση ανάμεσα στους εμπρησμούς και στην έντονη δυσαρέσκεια της Αγκυρας για την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης κούρδων ανταρτών στο ελληνικό έδαφος.



«Η Τουρκία ήταν εξοργισμένη για τη φιλοξενία των μελών του PKK στην Ελλάδα. Κάποιοι είχαν πει ότι "αφού εκείνοι μας πονάνε, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς". Δύο ομάδες, χωρίς να γνωρίζει η μια την άλλη, ξεκίνησαν τη δράση τους», αναφέρουν. Και εξηγούν, πως η μία ομάδα ήταν οι ειδικές δυνάμεις οι οποίες ανέλαβαν τις πυρκαϊές, και η δεύτερη ο τομέας μυστικών υπηρεσιών που ανέλαβε τις βομβιστικές επιθέσεις.



Οι δύο δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν και την απάντηση της ΜΙΤ στη έκθεση: «Αν και δεν είναι γνωστό από ποιους έχουν γίνει οι επιθέσεις, όπως στη Λαμία και στα δάση της Ελλάδος ή οι βομβιστικές επιθέσεις στην Κρήτη και τη Ρόδο, η αναφορά στα θέματα αυτά που είναι "κρατικά μυστικά" θα μπορούσε να προκαλέσει την εκμετάλλευσή τους από άλλα κράτη».



Η «Μιλιέτ» σημειώνει ότι μετά τους εμπρησμούς και τις βόμβες, οι Έλληνες επικοινώνησαν με τους Τούρκους και ζήτησαν «κατάπαυση του πυρός». Το μήνυμα ελήφθη και οι πυρκαγιές σταμάτησαν ενώ λίγο αργότερα - πάντα κατά τη «Μιλιέτ» - σταμάτησε και η φιλοξενία του PKK στην Ελλάδα.



Και στην «Βατάν»

Στην έκθεση αναφέρεται και η εφημερίδα «Βατάν», γράφοντας πως υπάρχουν πάνω από 10 σελίδες «σχετικά με τις πυρκαϊές στην Ελλάδα». Κατά την τουρκική εφημερίδα, η έκθεση συμπεριλαμβάνεται στους φακέλους της δίκης για τη δράση της οργάνωσης Εργκένεκον.



Σύμφωνα με τις δύο εφημερίδες, η έκθεση βρέθηκε έπειτα από τη σύλληψη του Ντογού Περίντσεκ, μέλους της Εργκένεκον, και εκτός από τις πυρκαϊές, αναφέρει ότι είχε εντοπιστεί ως στόχος επίθεσης ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών στη Λαμία.



Στο στρατόπεδο αυτό, γράφει η έκθεση, είχαν εκπαιδευθεί Κούρδοι για εμπρησμούς στην Τουρκία, γι' αυτό και στη συνέχεια συνέβησαν αντίποινα με πυρκαϊές σε ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, καθώς και εκρήξεις στην Κρήτη. Την ίδια περίοδο, προσθέτει, πολλά καταστήματα των μελών του PKK στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία έγιναν στόχοι βομβιστικών επιθέσεων.



Πηγή:lamiareport.gr

Σχόλια