Η ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαδήμου-Μπαρόζο

29-02-12




















Μέτρα υπέρ των νέων ανέργων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων




Με την ανάπτυξη να αποτελεί από τα πλέον βασικά ζητούμενα και προϋποθέσεις για την επιτυχία του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, Αθήνα και Βρυξέλλες συζητούν πλέον πάνω στις απαιτούμενες παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.



Αυτό θα είναι και το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που θα έχουν στις 16.00 ώρα Ελλάδος, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και άλλους πέντε επιτρόπους.



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρεμβάσεις θα αφορούν στη στήριξη των νέων ανέργων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για το σκοπό αυτό άλλωστε, επισκέφτηκε τη χώρα μας χτες μια δεύτερη ομάδα δράσης και συζήτησε με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εργοδοτικές οργανώσεις τα σχεδιαζόμενα μέτρα. Ποια είναι αυτά;



Σε ό, τι αφορά τους ανέργους, θα διατεθούν κονδύλια 4 δισ. ευρώ που σήμερα είναι αδρανή για να υποστηρίξουν προγράμματα κατάρτισης επαγγελματικής εμπειρίας και κάθε είδους μαθητείας για τους νέους ανέργους.



Από την άλλη πλευρά σχεδιάζεται η δημιουργία ενός νέου ταμείου εγγυοδοσίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπου θα συμμετέχουν οι ελληνικές τράπεζες και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η οποία θα έχει και την εποπτεία του νέου οργάνου. Το ταμείο θα λειτουργεί παρεμβαίνοντας και καλύπτοντας δανειακές υποχρεώσεις μικρομεσαίων όταν αυτοί αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν.



Πέραν αυτών των δυο παρεμβάσεων κεντρικός στόχος της Κομισιόν παραμένει, όπως δήλωσε στο 984 ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, η πλήρης και όσο το δυνατόν ταχύτερη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων για την Ελλάδα κονδυλίων του ΕΣΠΑ.



Ανακοινώσεις για το αναπτυξιακό πακέτο θα γίνουν αύριο στις Βρυξέλλες.


Πηγή:newsbest.gr




Σχόλια