Με τροπολογία ζητείται να μην εμπίπτουν στο απόρρητο τα πολιτικά πρόσωπα

29-02-12
















Κατατέθηκε στη Βουλή από 90 βουλευτές




Να μην ισχύουν οι διατάξεις περί απόρρητου και περί προστασίας προσωπικών δεδομένων για την περιουσιακή και οικονομική κατάσταση τουλάχιστον των πολιτικών προσώπων, ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή 90 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και ανεξάρτητοι, με επικεφαλής τoν Γεράσιμο Γιακουμάτο.


Όπως αναφέρουν, οι πρόσφατες εξελίξεις, οι οποίες αναδεικνύουν μία τάση αμφισβήτησης του κύρους του συνόλου του πολιτικού κόσμου -με αφορμή τα καταδικαστέα παραδείγματα μικρής μερίδας πολιτικών προσώπων- φανερώνουν πως οι ισχύουσες εκτελεστικές του Συντάγματος διατάξεις ως προς τη θωράκιση της διαφάνειας τής, υπό την ευρεία έννοια του όρου έννοια, οικονομικής ζωής των πολιτικών προσώπων είναι ανεπαρκείς.


Για τον λόγο αυτόν, οι βουλευτές κρίνουν απαραίτητο, να προστεθεί στο νομοσχέδιο για τη δίκαιη δίκη, ρύθμιση με την οποία τουλάχιστον για τα πολιτικά πρόσωπα (που ορίζονται στο άρθρο 1 παρ. 1 α'-ε' του ν. 3213/2003) δεν ισχύουν, καθ' οιονδήποτε τρόπο, οι διατάξεις περί απορρήτου και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά τις έρευνες που αφορούν την περιουσιακή τους κατάσταση και τη γενικότερη οικονομική τους δραστηριότητα.



Πηγή:newsbest.gr

Σχόλια