Δεκτή έγινε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική για το έλλειμμα...

23-02-12
















Δεκτή έκανε κατά πλειοψηφία η Βουλή την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009. Σε σύνολο 256 ψηφισάντων, 168 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 76 ψήφισαν «όχι» και «παρών» 12.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έντονη...
αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νικόλαο Δένδια.
O κ. Bενιζέλος τάχθηκε υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ απαντώντας στον κ. Δένδια, ο οποίος πρότεινε να γίνει αμέσως μετά τις εκλογές η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «αδιανόητη και τραγική απειλή». Υποστήριξε πως μια τέτοια ενέργεια «υπονομεύει την πορεία της χώρας και δημιουργεί αμφισβήτηση αν μπορεί να κυβερνηθεί η Ελλάδα. Αν θέλετε μπορούμε να συμφωνήσουμε, να μην γίνει εξεταστική ούτε τώρα ούτε στο μέλλον» πρόσθεσε.
Κατά τη διάρκεια των αντεγκλήσεων ανάμεσα στους δύο, ο κ. Δένδιας κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι οδήγησε την κοινωνία σε φτώχεια και ταπείνωση. «Το γεγονός ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση μην το εκλαμβάνετε σαν στήριξη των έργων σας» σημείωσε απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο. Ο υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του κατηγόρησε τον κ. Δένδια για απύθμενο πολιτικό θράσος που βλάπτει τη ΝΔ. «Δεν θα επιτρέψω το θράσος σας να βλάψει τη χώρα ... Λυπάμαι για τον τόπο μου αν η ΝΔ εξακολουθεί να εκπροσωπείται από αυτό το ύφος και από αυτήν την αντίληψη ... Αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό» πρόσθεσε.
Οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη με έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ όταν ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ ότι έκαναν στροφή 180 μοιρών. «Η ΝΔ επειδή έκανε στροφή και απώλεσε τα ουσιαστικά της επιχειρήματα αναζητεί την όξυνση. Η εξέλιξη θα είναι αρνητική αν εξελιχθεί έτσι μέχρι τις εκλογές» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή:press-gr.blogspot.com

Σχόλια