Το περιφερειακό Συμβούλιο για την ΣΤΛ. Πρόταση σωτηρία για τους εργαζόμενους

28-03-12

















Την απόλυτη συμπαράστασή του στην Συναιτεριστική Τράπεζα της Λαμίας εξέφρασε μέσα από την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο Κλέαρχος Περγαντάς. Ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι αν δεν επαναλειτουργήσει το ίδρυμα, θα πρέπει να εφαρμοστεί η πράξη όπως και στις εμπορικές τράπεζες.



Στο τέλος θα μας μείνουν μόνο οι νερατζιές και οι ανδριάντες τόνισε ο επικεφαλής της μειοψηφίας Θανάσης Χειμάρας που ρώτησε τον Κλέαρχο Περγαντά αν εξακολουθεί να αισθάνεται δικαωμένος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κυρίου Περγαντά στο STAR την ημέρα που έκλεισε η τράπεζα.


Ο Τάσος Χρονάς παίρνοντας τον λόγο τόνισε πως πρόκειται για σοβαρό πολιτικό ζήτημα και χαρακτήρισε υποκριτική την στάση και κροκοδείλια τα δάκρυα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Σας καταγγέλουλε πρόσθεσε ο κύριος Χρονάς και κάλεσε τους καταθέτες και τους εργαζόμενους σε αγώνα.


Δεν θα πρέπει να κλάψουμε τον νεκρό επεσήμανε ο Νίκος Στουπής, που πρόσθεσε πως το μεγάλο θέμα είναι ότι λείπει ένα αναπτυξιακό εργαλείο που θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη που ο περιφερειάρχης παρέλειψε. Χαρακτήρισε την ΣΤΛ, Ιφιγένεια της Τρόικας και τόνισε πως πολιτικό μήνυμα θα ήταν η στάση του περιφερειακού συμβουλίου και όχι η ένεση ρευστότητας.


Η είδηση της ημέρας όμως έρχεται από τον Βασίλη Βεργέτη, που είναι σύμβουλος της πλειοψηφίας και μέλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας, που πρότεινε την πρόσληψη όλων των εργαζομένων της ΣΤΛ στην Τράπεζα της Εύβοιας και την δημιουργία ενός νέου υποκαταστήματος.


Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν δουλειά και η τράπεζα να διασφαλιστεί. Περίσσεψε η υποκρισία, η λάσπη και τα ψέματα, τόνισε στην δευτερολογία του ο Κλέαρχος Περγαντάς και πρόσθεσε: Δεν δικαιωθήκαμε γιατί έκλεισε η τράπεζα αλλά για την απόφαση που πήρε το περιφερειακό συμβούλιο.


Πηγή:lamiastar.gr

Σχόλια