Προεκλογικός «πυρετός» στο ΠΑΣΟΚ

28-03-12
















Σε προεκλογική τροχιά βρίσκεται και επισήμως από χθες το ΠΑΣΟΚ, που «βλέπει» κάλπες στις 6 Μαΐου. Σήμερα αναμένεται - εκτός μεγάλου απροόπτου - η ανακοίνωση της σύνθεσης της πολυπληθούς Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής που θα επωμιστεί και το μεγαλύτερο βάρος των όσων πρέπει να γίνουν ως τις εκλογές, ενώ αύριο αναχωρεί για το πρώτο του ταξίδι εκτός Ελλάδος ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.



Ο τελευταίος θα επισκεφθεί την Κύπρο, αγαπημένο πρώτο προορισμό πάντως του εκάστοτε Έλληνα πρωθυπουργού... Συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου, ο κ. Βενιζέλος θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τις αρμόδιες κυπριακές αρχές τόσο το θέμα της υφαλοκρηπίδας όσο και της ΑΟΖ.



Χθες πάντως, κατά τη διάρκεια της τετράωρης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του φέρεται να υποστήριξε πως «έχουμε εγκλωβιστεί γεωγραφικά στο Αιγαίο και νομικά στην υφαλοκρηπίδα», ενώ θα έπρεπε κατά τη γνώμη του «να συζητάμε γεωγραφικά για Ανατολική και Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη θέση της Ελλάδας, και νομικά για θαλάσσιες ζώνες». Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα έκανε λόγο για «λαθρεμπόριο πατριωτισμού» που διεξάγεται και «αποκρύπτει την αδράνεια των τελευταίων δέκα ετών τουλάχιστον για αυτά τα ζητήματα».



Αφού παρουσιάστηκε χθες η σύνθεση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων του κόμματος, με συντονιστή τον Βασίλη Γερανίδη και μέλη τον υπεύθυνο Οργανωτικού του κόμματος πλέον Ευάγγελο Αργύρη και τους Βασίλη Έξαρχο, Κώστα Ασκούνη, Γιάννη Σγουρό, Μαρία Αναγνωστοπούλου και Γιώτα Γαζή, δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν θέσεις – κλειδιά στο κόμμα που αποκτά πια «βενιζελικό» χαρακτήρα. Για του λόγου το αληθές, διευθυντής Πολιτικού Σχεδιασμού αναλαμβάνει ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου Στέλιος Αγγελούδης, γενικός διευθυντής στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαλαγιάννης και διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του προέδρου η Χριστίνα Μανωλοπούλου.



Δίνοντας το στίγμα για «λιτή» και με μικρό προϋπολογισμό προεκλογική εκστρατεία, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξουν αφίσες και προεκλογικά κέντρα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, έριξε το βάρος στον «πολιτικό λόγο» και την προσωπική επαφή με τους πολίτες, προκειμένου το κόμμα να απαντήσει στην «αγωνία για το αύριο, με σχέδιο και εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης». Υπέρ του τελευταίου τοποθετήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τις επισημάνσεις του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και του Κώστα Πανταζή ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πάει σε εκλογές με βασικά επιχειρήματα το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση και το PSI, αλλά θα πρέπει να εμφανίσει πρόγραμμα με προοδευτικό χαρακτήρα.



Εντωμεταξύ, για την επόμενη Παρασκευή 6 Απριλίου προγραμματίζεται η σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, ενώ αυτή δεν αποκλείεται να επαναληφθεί λίγες μέρες αργότερα, την Μεγάλη Τετάρτη, για να εγκρίνει το σώμα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Για τα τελευταία, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε ανανέωση σε ποσοστό 60%, πλην όμως δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το τι μέλλει γενέσθαι με τους διαγραφέντες βουλευτές.

Πηγή:http://www.real.gr/


Σχόλια