Σύγχυση για το τί θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ - Έκτακτη εισφορά 1% σε 700.000 νοικοκυριά

28-05-12

















- Με χαράτσι θα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο διακοπής της χρηματοδότησης από τους δανειστές μας
- Το χαράτσι σύμφωνα με το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ θα αφορά εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ
- Ο κ. Σταθάκης υποσχέθηκε αποκατάσταση των συμβασιούχων που απολύθηκαν από το δημόσιο
- Τι απαντά ο κ. Μπαλάφας στον Ν. Ευαγγελάτο για τη φράση του "ας το ρισκάρουμε με την Τουρκία"
Κατά τη διάρκεια της νέας προεκλογικής περιόδου, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για όλα όσα προτίθεται το κόμμα τους μετά τη 17η Ιουνίου και σε περίπτωση που είναι εκείνη πρώτο κόμμα ή έχουν την αυτοδυναμία.

Οι απόψεις όμως αυτές πολλές φορές έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όλα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για τα μελλονικά του σχέδια και φυσικά προκαλούν σύγχυση και στους ψηφοφόρους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που ο κ. Τσίπρας μιλάει για ακύρωση του μνημονίου, ενώ στελέχη του βαφτίζουν την ακύρωση "πολιτική", προκαλώντας έτσι προβληματισμό για το τί πραγματικά ισχύει.

Ο κ. Δραγασάκης συγκεκριμένα μίλησε για πολιτική ακύρωση, όπως και ο κ. Παπαδημούλης, ενώ σήμερα ο κ. Λαφαζάνης μίλησε καθαρά για κανονική ακύρωση του μνημονίου.

Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και οικονομολόγος Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο ράδιο 9 είπε ότι θα επιβληθεί μια έκτακτη φορολόγηση της τάξης του 1% για εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ, η οποία αφορά περίπου 600.000 με 700.000 νοικοκυριά τα οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε έχαιραν έως τώρα φοροασυλίας. Ετσι υπολόγισε ότι θα καλυφθούν ανάγκες της τάξης των 1,7 δισ. ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι το μέτρο δεν θα αφορά μισθωτούς.

Επίσης, είπε ότι η υστέρηση στα έσοδα θα είναι περίπου στο 15% με 20%, ενώ προανήγγειλε και αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα υψηλότερα εισοδήματα.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον φοβάται ένα πιστωτικό γεγονός, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι "θα πρέπει να αλλάξουμε την ροή των πραγμάτων, αλλά δεν θα εκτραπούμε σε ολισθηρές ατραπούς για την οικονομία". Ο κ. Σταθάκης εξήγγειλε και την αποκατάσταση συμβασιούχων που απολύθηκαν ενώ κάλυπταν πάγιες ανάγκες στο Δημόσιο.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν πως αυτό που αναφέρει ο κ. Σταθάκης είναι μία πρόταση και είναι υπό εξέταση.

Ιδιαίτερα έντονες όμως ήταν και η αντιδράσεις που προκάλεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, έκανε λόγο για εξεύρεση χρημάτων από τη δραστική περιστολή των αμυντικών δαπανών. Ωστόσο, όταν ερωτήθη από τον δημοσιογράφο για το τί θα γίνει με την Τουρκία σε περίπτωση μείωσης των εξοπλιστικών προγραμματών, τότε απάντησε: "Θα το ρισκάρουμε".



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ





Ο κ. Μπαλάφας μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 19:00 για το συγκεκριμένο θέμα που προκάλεσε θόρυβο, δήλωσε ότι πολλές φορές τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι άχρηστα και αντικείμενο μεγάλης διαφθοράς λόγω μιζών και θα πρέπει να περικοπούν ισχυρά, στα πλαίσια των αναγκαιοτήτων των πραγματικών.

Ο κ. Μπαλάφας έκανε λόγο ότι όταν μίλησε για ρίσκο αναφερόταν σε γαλλικές και γερμανικές εταιρείες από τις οποίες εξαρτόμαστε για εξοπλιστικές δαπάνες και οι οποίες ίσως θα μπορούσαν να κόψουν στη χώρα κάτι. Διευκρίνισε δε ότι μία περικοπή των δαπανών δεν θα προκαλέσει τον κίνδυνο που αναφέρουν πολλοί.
Στην ερώτηση για το εάν θεωρεί την Τουρκία κίνδυνο για την Ελλάδα, ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι χρειάζεται το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, αλλά οι κύριοι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό και την αξιοπρέπειά του είναι από αλλού και όχι από την Τουρκία.

Πηγή:the-true-here.blogspot.com

Σχόλια